Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Τα εξαπτέρυγα του πρώην περιφερειάρχη

Σοκ και δέος προκαλούν οι πληροφορίες που κατακλύζουν τη δημοσιογραφική αλλά και την πολιτική «πιάτσα» σχετικά με τα έργα και τις ημέρες ενός πρώην περιφερειάρχη, ο οποίος θήτευσε, η αλήθεια είναι, επί μακρόν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

περιφερειάρχη

Οι «κακές γλώσσες», δηλαδή πρώην στενοί του συνεργάτες, λένε ότι ο εν λόγω κατόρθωσε και ενθυλάκωσε ένα ποσό το οποίο ξεπερνάει τα 20.000.000 ευρώ, που φρόντισε να διοχετεύσει σε εξωτικούς παραδείσους, εκεί όπου ανθεί η παραοικονομία και φυσικά μπορεί να φιλοξενηθεί άφθονο μαύρο χρήμα. Οι εξωχώριες εταιρείες στις οποίες φέρεται να διοχέτευσε τα εν λόγω ποσά εικάζεται ότι είναι δύο, αλλά ενδεχομένως να είναι και περισσότερες. Στον εν λόγω πολιτικό άνδρα λοιπόν αποδίδονται έξι «ταμίες», πρόσωπα που κατά τη διάρκεια της θητείας του ενθυλάκωναν μαύρο χρήμα, το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων. Απευθύνθηκα λοιπόν σε μια έγκυρη πηγή η οποία όχι μόνο μου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, αλλά μου έδωσε να καταλάβω την ανθρωπογεωγραφία του σάπιου, όπως φαίνεται, συστήματος.

Ο «ατσαλάκωτος»

Ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρώην αιρετού ήταν ο αποκαλούμενος «ατσαλάκωτος». Φήμες λένε ότι εκείνος ήταν που καθοδηγούσε τις αναθέσεις έργων σε εργολάβους, κανονίζοντας τις τεχνικές προδιαγραφές με όρους που ευνοούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα. Μάλιστα, ο κ. «ατσαλάκωτος» φέρεται να είχε ενοικιάσει γραφείο σε κεντρικό δρόμο, δυο δρασκελιές από εκείνο του πρώην περιφερειάρχη. Φέρεται επίσης να είχε διασυνδέσεις ακόμα και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να διασφαλίζει την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων. Η πηγή μού είπε επίσης ότι ήταν υπεύθυνος για τη διανομή χρημάτων σε ανώτατους και μεσαίους υπαλλήλους, καθώς και σε αιρετούς. Ο μερακλής παράγοντας απολάμβανε πολυτέλειες, όπως ακριβά πούρα και ρούμι Diplomatico στην υγειά των κορόιδων.

Ο «τσάρος»

Ένα ακόμη πρόσωπο με ενδιαφέροντα ρόλο είναι και ο αποκαλούμενος ως ο «τσάρος» των οικονομικών. Καταγγέλλεται ότι καθυστερούσε τις πληρωμές προς τους εργολάβους, ζητώντας ανταλλάγματα για την επίσπευση των διαδικασιών. Πιο συγκεκριμένα, αφού οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί από τον περιφερειάρχη, εκείνος τις κλείδωνε στο συρτάρι του έτσι ώστε να δημιουργήσει καθυστερήσεις και να αναγκάσει τον εργολάβο να τον πληρώσει. Το ίδιο ακριβώς έκανε και με τα τιμολόγια που ήταν προς πληρωμή. Δημιουργούσε τεχνητές καθυστερήσεις στις οικονομικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να μπορεί να ζητήσει αντάλλαγμα για την επίσπευση των πληρωμών. Κάτι σαν το γρηγορόσημο, δηλαδή! Ταυτόχρονα, άπαντες και άπασες γνωρίζουν ότι κατέχει το ρεκόρ των απευθείας αναθέσεων.

Ο «λογιστής»

Πρόκειται για πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην περιφερειάρχη, καθώς διαχειρίζεται τα οικονομικά με μεγάλη επιμέλεια και διακριτικότητα. Φημολογείται ότι μέρος της περιουσίας του πρώην περιφερειάρχη βρίσκεται στα χέρια του. Ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του και ίσως ο μοναδικός που δεν τον έχει πουλήσει ακόμη.

Ο «συνέταιρος»

Πρόκειται για γνωστό διοργανωτή εκδηλώσεων, ο οποίος ανέλαβε την οργάνωση των προεκλογικών εκστρατειών και έγινε στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη. Αργότερα κατόρθωσε να διεισδύσει στα δημόσια έργα, εκτοπίζοντας στο τέλος τον ανταγωνιστή του. Αυτή την περίοδο δηλώνει συνέταιρός του στις επιχειρηματικές ενέργειες του πολιτικού ανδρός.

Ο «γιατρός»

Διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων. Ασχολήθηκε με τον εξοπλισμό για την πρόληψη και τις ιατρικές ανάγκες. Δείχνει πλέον να αποστασιοποιείται από τον πρώην συνεργάτη του, καθώς δεν θέλει ούτε να ακούει το όνομά του!

Ο «χημικός»

Ο «χημικός» έχει βίλα στη Μύκονο και φέρεται να εμπλέκεται σε πρόσφατο σκάνδαλο του Υγειονομικού. Μάλιστα, το τσιράκι του «χημικού», ο «Σ.Λ.», φέρεται να είχε ρόλο εισπράκτορα και κλήθηκε από τις δικαστικές αρχές σε ανωμοτί κατάθεση σχετικά με τη μαφία που φέρεται να εκβίαζε τους καταστηματάρχες στην Αθήνα. Ο συγκεκριμένος είχε αυξημένες αρμοδιότητες και υπάρχουν καταγγελίες ότι αρκετοί επαγγελματίες περνούσαν από το γραφείο του, και πιο συγκεκριμένα από το ταμείο του, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.

Σε όλους αυτούς κάποιοι προσθέτουν ένα ακόμη πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έχει κάνει, επίσης, καλό ταμείο…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευχάριστα γεγονότα

Η λειτουργός της Δικαιοσύνης και οι καταγγελίες

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ