Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

«Χάος» στις πτήσεις από μεθυσμένους επιβάτες – Οι 5 χειρότερες αεροπορικές εταιρίες

H EasyJet αναδείχθηκε ως η χειρότερη αεροπορική εταιρία για προβλήματα που προκαλούνται στις πτήσεις εξαιτίας των μεθυσμένων επιβατών, σύμφωνα με έρευνα της Go.Compare.

Το 29% των επιβατών της EasyJet δήλωσε ενόχληση από μεθυσμένο επιβάτη σε τουλάχιστον μία πτήση της εταιρίας, με τα αντίστοιχα ποσοστά των υπόλοιπων εταιριών που συμπληρώνουν την «μαύρη» πεντάδα να είναι 22% για την Ryanair, 12% για την TUI και 10% για την Jet2.

Τα περιστατικά με μεθυσμένους επιβάτες που προκαλούν «χάος» στις πτήσεις δεν αφορούν μόνο αερομεταφορείς low cost, καθώς και η British Airways αναφέρθηκε από το 15% των ερωτηθέντων για ενοχλητικούς επιβάτες, κατατάσσοντάς τη στην τρίτη θέση της κατάταξης με τους χειρότερους αερομεταφορείς.

Σχεδόν ένας στους 5 επιβάτες (17%) έχει νιώσει ενόχληση σε πτήση του εξαιτίας μεθυσμένων ταξιδιωτών, με τα πιο συχνά περιστατικά να συμβαίνουν σε ταξιδιώτες αναψυχής (17%) έναντι 5% των επιβατών των επαγγελματικών ταξιδιών.

Η κατανάλωση αλκοόλ πριν την επιβίβαση ή κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι παράνομη και τιμωρείται με έως 2 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 λιρών.

Παράλληλα, το 29% των επιβατών τίθενται υπέρ της απαγόρευση του αλκοόλ στα αεροδρόμια, και το 34% πιστεύουν ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να θέσουν περιορισμούς. Ωστόσο, το 57% διαφωνεί με αυτά τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Β. Παπαγεωργίου: Ο άνθρωπος των καταστροφών μένει στο… απυρόβλητο

Μαρίνα Σάττι: Διέκοψε τη συναυλία της στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξάνδρειας επειδή της πέταξαν αυγά πάνω στη σκηνή (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ