Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ο γιατρός των επωνύμων και η σύντροφός του έβαζαν φωτιές στη Νέα Μακρή – Ψάχνουν τον 17 χρόνο γιο του (Βίντεο)

Στα κρατητήρια δύο διαφορετικών αστυνομικών τμημάτων της Βορειοανατολικής Αττικής, κρατούνται μέχρι την Πέμπτη που θα απολογηθούν στον Ανακριτή, ο 61χρονος γιατρός των επωνύμων και η σύντροφός του, που συνελήφθησαν για εμπρησμούς που έβαζαν σε αίθριους χώρους γειτονικών τους σπιτιών.

Την Δευτέρα μετά από καταγγελίες γειτόνων τους, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, πέρασε χειροπέδες στο γνωστό γιατρό και την 50χρονη σύντροφό του, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ανήλικος, ως υπαίτιους για 6 φωτιές που προκάλεσαν από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός ορθοπεδικός και η 50χρονη σύντροφός του, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με την κατηγορία των κατ’ εξακολούθηση εμπρησμών από πρόθεση.

Επίσης η ΔΑΕΕ αναζητούσε και ανήλικο, 16,5 ετών, γιο της 50χρονης, ο οποίος φέρεται να έβαλε δύο φωτιές τα ξημερώματα της Κυριακής πλησίον του σπιτιού που διέμενε η οικογένεια.
Όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, ο 61χρονος γιατρός, τουλάχιστον δύο φορές που εκδηλώθηκε φωτιά, μετακίνησε το όχημά του, το οποίο είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Παράλληλα, γείτονας έχει αναγνωρίσει τον 16χρονο, υποστηρίζοντας ότι τον είδε να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα.

Ο ανήλικος διέφυγε το αυτόφωρο και η υπόθεση είναι στην Ανακρίτρια. Χθες το ζευγάρι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, και πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη σύλληψη του ζευγαριού:

«Συνελήφθησαν χθες, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ένας ημεδαπός και μια ημεδαπή, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ανήλικος ημεδαπός, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 12-05-2024, στις 24-06-2024, στις 10-07-2024, στις 08-08-2024 και για δύο πυρκαγιές στις 01-09-2024, καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών στις 8 και στις 31-08-2024, στην περιοχή της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα Αττικής.

Στους ανωτέρω δύο συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 ευρώ. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να απολογηθούν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ – Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Σε … καφενείο εντοπίστηκε τετράχρονη που το «έσκασε» από το σπίτι

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ