Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Βουλή: «Περιβαλλοντο-κυνηγός δήμαρχος ο Αχ. Μπέος» (Βίντεο)

Επίθεση κατά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου εξαπέλυσε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου για την “χυδαία πλάκα” με τον Χρήστο Κέλλα για τα νεκρά ψάρια, κατά την επίσκεψή του Υπουργού Περιβάλλοντος στο Δημαρχείο της πόλης. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Αχ. Μπέο “περιβαλλοντο-κυνηγό δήμαρχο” και προανήγγειλε επίσκεψή της στον Βόλο, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Θεσσαλία αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στο θέμα κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου για τη στρατηγική περιβαλλοντική εκτίμηση στη Σύμβαση της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη “για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε διασυνοριακό πλαίσιο”.

Όπως είπε, με «πλακίτσες» απαντάει ο δήμαρχος Μπέος και ο υφυπουργός Κέλλας στην τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που έπληξε τον Παγασητικό, στον τεράστιο κίνδυνο για την δημόσια υγεία που επιφέρει και την τρομερή θυσία των πάνω από 270 τόνων ψαριών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναρωτήθηκε ενώπιον της Βουλής αν πρόκειται να αναλάβει οποιοσδήποτε ευθύνη για αυτή την καταστροφή ή αν όλοι επαφίενται στις εξαγγελίες δαπανών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης για την Θεσσαλία.

Η ίδια χαρακτήρισε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «πλειοδοσία κοροϊδίας», αναφέροντας πως τα χρήματα αυτά δεν θα καταλήξουν στην περιβαλλοντική αποκατάσταση και στις αποζημιώσεις όλων όσων επλήγησαν από τις καταστροφές, αλλά στις τσέπες εκείνων με τους οποίους διαπλέκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Οδηγήσατε την χώρα από το “πάμε και όπου βγει” στο “πάμε και όσα φάμε”. Κάθε φορά που γίνεται μία καταστροφή, τρίβετε τα χέρια σας και κάνουν ευρώ τα μάτια σας σαν καρτούν καθώς αναλογίζεται τα κονδύλια που θα μοιραστείτε», ανέφερε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παρακολουθείστε μετά το 11:30

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τεχνητή νοημοσύνη έφτασε στο ελληνικό Δημόσιο – Με AI o έλεγχος στο Κτηματολόγιο

Χαλκιδική: «Φύγε, αληταρά» – Ένταση μεταξύ του πατέρα του 19χρονου και υπαλλήλου του λούνα παρκ (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ