Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Οι ερωτοδουλειές με τις Βραζιλιάνες καλλονές στη Μύκονο τους οδήγησαν στη φυλακή

Οι φωτογραφίες των τριών Βραζιλιάνων καλλονών, με τις εντυπωσιακές αναλογίες και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά, «γέμιζαν» την οθόνη υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων των υποψήφιων πελατών. Η ηλεκτρονική σελίδα του κυκλώματος είχε φτιαχτεί ειδικά για το κοινό της Μυκόνου, όπως μαρτυρούσε και το όνομά της.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


Το παράνομο κύκλωμα που έστελνε τα κορίτσια σε ξενοδοχεία και βίλες έπεσε στα χέρια των Αρχών. Ο ηγετικός ρόλος του 31χρονου Έλληνα κάτοικου Γερμανίας και οι βοηθητικοί ρόλοι των δύο συνεργών του, ενός 32χρονου και ενός 41χρονου που διέφυγε λίγο πριν την σύλληψη


Τα πανέμορφα κορίτσια είχαν άψογη εμφάνιση και φρόντιζαν να επιδεικνύουν τα προσόντα τους ώστε να εξάπτουν τη φαντασία των ανδρών, Ελλήνων και ξένων. Όπως άλλωστε διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί, οι δουλειές του κυκλώματος πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο καθώς στο Νησί των Ανέμων είναι πολλά τα «βαριά» πορτοφόλια που δεν είχαν πρόβλημα να διαθέσουν χρήματα προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά με τις Λατίνες καλλονές.
Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες της υπόθεσης αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις τρεις νεαρές Βραζιλιάνες οι οποίες είχαν «στρατολογηθεί» από έναν 31χρονο Έλληνα που ζει μόνιμα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μονάχο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, κλιμάκιο της οποίας έχει εγκατασταθεί τον τελευταίο καιρό στο κοσμοπολίτικο νησί, πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος είχε τον ρόλο του υπευθύνου – συντονιστή των ερωτικών ραντεβού που έκαναν οι κοπέλες με τους διάφορους πελάτες.

Τα ραντεβού

Το κύκλωμα στη σελίδα που διατηρούσε στο Διαδίκτυο είχε έναν τηλεφωνικό αριθμό, ο οποίος αντιστοιχούσε σε γερμανικό νούμερο, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δυσκόλευε τις διωκτικές αρχές να φτάσουν στα ίχνη του. Οι υποψήφιοι πελάτες καλούσαν και μιλούσαν με τον 31χρονο, ο οποίος έκλεινε την ώρα του ερωτικού ραντεβού, το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν, τα χρήματα που ήταν διατεθειμένοι να δώσουν για τις ερωτικές «υπηρεσίες» των γυναικών ανάλογα με το τι ήθελε ο καθένας και γενικότερα τις λεπτομέρειες της ερωτικής συνεύρεσης.

«Ο κάθε πελάτης μπορούσε να διαλέξει όποια κοπέλα ήθελε από τις τουλάχιστον έξι που διέθετε η εγκληματική οργάνωση, ανάλογα με το γούστο του αλλά και τη διαθεσιμότητά της. Από το χρονικό διάστημα που παρακολουθούσαμε τις κινήσεις τους πιστεύουμε ότι έκαναν τέσσερα με πέντε ραντεβού την ημέρα, τα οποία διαρκούσαν περίπου μία ώρα το καθένα», λέει στην «Μ» αστυνομικός ο οποίος γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. «Οι κοπέλες πήγαιναν μόνο στα ξενοδοχεία και δεν έκαναν άλλου είδους συνοδείες, όπως π.χ. σε νυχτερινές εξόδους, για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο ή σε κάποιο πάρτι», συνεχίζει ο αστυνομικός.

Τα ξενοδοχεία και οι πελάτες

Όπως αναφέρει και η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωση της, «η χρηματική αμοιβή καθοριζόταν ανάλογα με τη διάρκεια του ραντεβού, το οποίο μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε χώρο της εγκληματικής ομάδας (‘‘incall’’ ραντεβού) ή στην οικία των πελατών ή σε ξενοδοχεία που επιλέγουν οι πελάτες (‘‘outcall’’ ραντεβού)». Πληροφορίες της «Μ» λένε ότι η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού όπου γίνονταν τα ερωτικά ραντεβού, εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις που ο πελάτης ήθελε η κοπέλα που είχε διαλέξει να πάει στο δικό του ξενοδοχείο ή στη βίλα όπου έμενε.

«Οι περισσότεροι πελάτες των γυναικών ήταν Έλληνες που τα περίπου 350 ευρώ για μία ώρα, όσο δηλαδή κόστιζε η ερωτική συνεύρεση, δεν ήταν πρόβλημα γι’ αυτούς καθώς είχαν την οικονομική άνεση να πληρώσουν ένα τέτοιο ποσό», λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. «Μη φανταστεί βέβαια κανείς ότι οι συγκεκριμένες ερωτικές συνοδοί θα έκαναν ραντεβού το ένα μετά το άλλο, καθώς για να ‘‘διεκδικήσουν’’ τέτοια χρήματα έπρεπε να φροντίσουν και την εμφάνισή τους ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεγμένες, μια και οι πελάτες τις είχαν πληρώσει και για την εξωτερική τους εικόνα», καταλήγει ο αστυνομικός.

Βραζιλιάνες

Η παγίδα

Η πληροφορία για τη δράση του κυκλώματος είχε φτάσει εδώ και περίπου ένα μήνα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων. Άρχισαν να παρακολουθούν τον 31χρονο αλλά και τους δύο συνεργούς του, έναν 32χρονο και έναν 41χρονο οι οποίοι εκτελούσαν χρέη οδηγού των γυναικών όταν έπρεπε να πάνε σε κάποιο ερωτικό ραντεβού. Χρησιμοποιούσαν ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να μεταφέρουν τις κοπέλες και αυτό ήταν ένα στοιχείο που βοήθησε τις Αρχές όταν αποφάσισαν να οργανώσουν επιχείρηση για να τους συλλάβουν.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο ένας «πελάτης» περίμενε την κοπέλα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ορνός της Μυκόνου, ενώ ο δεύτερος θα πήγαινε να τη συναντήσει σε ξενοδοχειακή μονάδα κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού. Ωστόσο, στο τηλέφωνο στο οποίο έγιναν οι συνεννοήσεις… ξέχασαν να πουν στον 31χρονο ότι ήταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση βρέθηκε μια 36χρονη Βραζιλιάνα που ήταν η γυναίκα την οποία είχε ζητήσει ο «μαϊμού» πελάτης, ενώ στο πολυτελές κατάλυμα όπου είχε κλειστεί το δεύτερο ραντεβού ήρθε μια 25χρονη κοπέλα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο αλλά και τον 32χρονο οδηγό, καθώς το τρίτο μέλος του κυκλώματος, ηλικίας 41 ετών, είχε προλάβει να φύγει τις προηγούμενες ημέρες για τη Γερμανία. Επίσης, στο αυτοκίνητο του κυκλώματος, όταν το ακινητοποίησαν, βρήκαν και μια τρίτη Βραζιλιάνα, ηλικίας 36 ετών, που και αυτή δούλευε για λογαριασμό των συλληφθέντων.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Το χρηματικό ποσό των 3.015 ευρώ και 70 λιρών Βρετανίας.
– Ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ροζ κοκαΐνης.
– 4 κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
– ΙΧΕ αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στις τρεις γυναίκες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, με τη συνδρομή της εξειδικευμένης MKO σε ζητήματα εμπορίας ανθρώπων «Our Greece», ενώ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους ήταν παρών και ψυχολόγος προκειμένου να βεβαιώσει ότι τα όσα περιέγραψαν απηχούσαν την πραγματική κατάσταση και δεν ήταν προϊόν «διδασκαλίας» από τα μέλη του κυκλώματος. Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή στη Σύρο. Όπως διαπιστώθηκε, ύστερα από τη σύλληψη του 31χρονου φερόμενου ως οργανωτή και του 32χρονου οδηγού, δεν ήταν πρόσωπα γνωστά στις διωκτικές αρχές καθώς δεν είχαν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα, αλλά ούτε υπήρχαν αναφορές σε πληροφοριακό επίπεδο για πιθανή εμπλοκή τους σε τέτοιου είδους παράνομες δραστηριότητες.

Οι περιζήτητες Βραζιλιάνες στην Ευρώπη

Στέλεχος των διωκτικών αρχών που ασχολείται χρόνια με τα κυκλώματα διακίνησης γυναικών οι οποίες προσφέρουν τις ερωτικές τους «υπηρεσίες» έλεγε χαρακτηριστικά στην «Μ» μετά το τέλος της επιχείρησης: «Συνήθως πρόκειται για γυναίκες που είναι το κανονικό τους επάγγελμα. Έρχονται στη χώρα μας γνωρίζοντας τι πρόκειται να κάνουν και δεν είναι στην ίδια κατηγορία με κοπέλες που είναι σε ευάλωτη οικονομική θέση και οι ‘‘στρατολόγοι’’ τούς υπόσχονται διάφορα πράγματα και καλύτερες συνθήκες ζωής, και στη συνέχεια βρίσκονται να κάνουν είκοσι και τριάντα ‘‘ραντεβού’’ την ημέρα με πελάτες σε οίκους ανοχής κάτω από άθλιες συνθήκες. Μελετώντας τα στοιχεία των υποθέσεων τους τελευταίους μήνες διαπιστώσαμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τη ‘‘ροή’’ γυναικών από την Ανατολική Ευρώπη και τα κυκλώματα φέρνουν περισσότερες κοπέλες από τη Λατινική Αμερική.

Μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό στη χώρα μας είχαν εξαρθρωθεί ανάλογα κυκλώματα για τα οποία δούλευαν γυναίκες από την Κολομβία. Επίσης, πληροφορίες και από άλλες διωκτικές αρχές ευρωπαϊκών χωρών αναφέρουν ότι οι γυναίκες από τη Βραζιλία είναι περιζήτητες και σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Κροατία, με αποτέλεσμα τα κυκλώματα να προσπαθούν να ικανοποιήσουν την ‘‘ανάγκη’’ της αγοράς. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν και οι ανάλογες συλλήψεις».

βραζιλιάνες

βραζιλιάνες βραζιλιάνες

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στις Αρχές: Βρέθηκε νάρκη κοντά στη νησίδα Κασέλλα της Ελαφονήσου

Χαλκιδική: «Φύγε, αληταρά» – Ένταση μεταξύ του πατέρα του 19χρονου και υπαλλήλου του λούνα παρκ (Βίντεο)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ