Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Δήμαρχος Σιντικής: Δυο χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια το λούνα παρκ στο Σιδηρόκαστρο (Βίντεο)

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των λούνα παρκ που λειτουργούν με «ύποπτες» γνωμοδοτήσεις, όπως αυτό της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Όπως προκύπτει από νέα στοιχεία, ο ιδιώτης μηχανολόγος που υπέγραφε την άδεια του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής φέρεται να έδινε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία ενός λούνα παρκ στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, παρά το γεγονός ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου Σιντικής είχε ζητήσει να σφραγιστεί. Το ίδιο λούνα παρκ ετοιμαζόταν να λειτουργήσει και φέτος στο Σιδηρόκαστρο, όμως με ενέργειες της δημοτικής Αρχής δεν άνοιξε ποτέ τις «πόρτες» του.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης εδώ στο Σιδηρόκαστρο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πανήγυρη του δήμου Σιντικής. Μετά το ατύχημα στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής ήμασταν όλοι υποψιασμένοι σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του λούνα παρκ το οποίο επρόκειτο να στηθεί και φέτος στο Σιδηρόκαστρο. Πέρασε από δημοτική επιτροπή η αίτηση που έκαναν οι επιχειρηματίες για να νοικιάσουν τον χώρο και περιμέναμε να καταθέσουν τον φάκελο με τα πιστοποιητικά και να στήσουν τα παιχνίδια ώστε να πάει η τεχνική μας υπηρεσία με τους μηχανικούς της για να κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο» εξηγεί ο δήμαρχος Σιντικής.

Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος διαπιστώθηκε ότι «η τεχνική υπηρεσία, τα προηγούμενα δυο χρόνια, με την προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν έδινε το “πράσινο φως” για να λειτουργήσει αυτό το λούνα παρκ. Έτσι λοιπόν και φέτος η έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά, προτού στηθούν τα παιχνίδια, ήταν επίσης αρνητική, γιατί υπήρχαν ελλιπή δικαιολογητικά. Ζήτησα από τους επιχειρηματίες να στηθεί το λούνα παρκ και να ακολουθήσει λεπτομερής, εξονυχιστικός έλεγχος των παιχνιδιών. Το αποτέλεσμα ήταν να μη στηθεί ποτέ το λούνα παρκ, οπότε δεν είχαμε και την ευκαιρία να το ελέγξουμε» επισημαίνει ο κ. Τάτσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μύκονος: Ένοχος 24χρονος για βιασμό που κατήγγειλε 18χρονη τουρίστρια

Άννα Διαμαντοπούλου: Πιστεύω σε μια αυτοδιοίκηση αυτόνομη, ανεξάρτητη και κομματικά ακηδεμόνευτη

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ