Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ρέθυμνο: Βεντέτα για λίγα μέτρα γης -“Υποβόσκει το κλίμα στο χωριό” λέει στο eReportaz.gr ο γαμπρός του κτηνοτρόφου που πυροβόλησαν

Ρέθυμνο: Σοκ έχει προκαλέσει η ενέδρα θανάτου που έστησαν νωρίς σήμερα το πρωί σε 69χρονο αγρότη, στο χωριό Βιλανδρέδο .

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες περίμεναν το θύμα τους εντός της κτηνοτροφικής του μονάδας και μόλις μπήκε τον πυροβόλησαν τουλάχιστον με δύο σφαίρες.

Ο άτυχος 69χρονος έχοντας ακόμα τις αισθήσεις του τηλεφώνησε στο γιο του που έσπευσε στο σημείο και τον βρήκε σε άσχημη κατάσταση και με τραυματισμένη γλώσσα.

Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο eReportaz.gr μίλησε ο Πολύδωρος Λουκογεωργάκης – γαμπρός του 69χρονου και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βιλανδρέδου.

Όπως μας είπε, οι γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του γαμπρού του. Αναφερόμενος στην αιματηρή επίθεση είπε ότι “το κλίμα στο χωριό μάλλον υποβόσκει”.

 

Η επίθεση με καυστικό υγρό στον γιο του θύματος

Το θύμα είναι ο πατέρας του 26χρονου που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό τον Ιούλιο στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο. Το σημερινό χτύπημα στον κτηνοτρόφο θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. συνέχεια της επίθεσης στον γιο του.

Όλα συνέβησαν το πρωί της 31ης Ιουλίου όταν ο 26χρονος είχε παρκάρει με το αυτοκίνητό του  προκειμένου να πάει στην εργασία του στην περιοχή του Κουμπέ. Την ώρα που βγήκε από το όχημά του, πέρασε από δίπλα του ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη και του πέταξαν ποσότητα υγρού στο πρόσωπο. Στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο 26χρονος άρχισε να φωνάζει και εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε παρακείμενη επιχείρηση έσπευσαν να τον βοηθήσουν ενώ ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες του ασθενοφόρου αφού του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., έδειξε ότι έριξαν στον 26χρονο υγρό που του προκάλεσε προβλήματα. Για την επίθεση συνελήφθη και προφυλακίστηκε ένας 40χρονος , ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές, προσέλαβε τους δύο δράστες για να τραυματίσουν τον 26χρονο. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους δύο φυσικούς αυτουργούς οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασαν ως εντολέα και ηθικό αυτουργό τον 40χρονο .  Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο στόχαστρο συγκεκριμένο πρόσωπο από το χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του θύματος και μία άλλη έχουν εδώ και καιρό αντιδικία για μερικά μέτρα γης σε ένα κτήμα.

Δάγκωσε τη γλώσσα;

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι είναι πιθανότερο το θύμα να δάγκωσε τη γλώσσα του πάνω στον πανικό που ένιωσε στη θέα των κουκουλοφόρων παρά να του τραυμάτισαν τη γλώσσα με αιχμηρό αντικείμενο, όπως αρχικά αναφέρθηκε.

Οι αρχές ήδη έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Βιλανδρέδο καθώς υπάρχει ο φόβος να υπάρξει νέο “χτύπημα”.

*Photo αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ