Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Παύλος Μαρινάκης: Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος με άλλο ύφος και κυρίως άλλο ήθος

Είναι η φυσιογνωμία του, οι κινήσεις του αλλά κυρίως ο τρόπος που αντιδρά ο Παύλος Μαρινάκης στις «τρικυμίες» που φέρνουν πολλές φορές οι χειρισμοί των υπουργών της Κυβέρνησης.

Τον χαρακτηρίζει η σιγουριά της υπεροχής χωρίς ωστόσο να υιοθετεί ειρωνικό ύφος απέναντι στον συνομιλητή του. Συμπεριφέρεται με σεβασμό αλλά δεν κάνει βήμα από την αποστολή του που δεν είναι άλλη από το να προβάλει το κυβερνητικό έργο με σαφήνεια και σταθερότητα.

Τον διακρίνει η  πολιτική ευπρέπεια και πολιτική αρετή και όχι η δημαγωγία, όχι η ρητορική χωρίς επιχειρήματα, όχι η λασπολογία, όχι οι τακτικές εξόντωσης του αντιπάλου, όχι η χυδαιολογία και οι αντεγκλήσεις που προσβάλλουν.

Η παρουσία του στην εκπομπή των Χιώτη-Παπαδόπουλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ήταν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα, αφού τοποθετήθηκε με άνεση σε όλα τα θέματα που του έθεσαν οι δύο έμπειροι δημοσιογράφοι.

Χωρίς να πάρει τίποτα πίσω από τα προαναγγελθέντα αλλά και τα πεπραγμένα, τοποθετήθηκε με σαφήνεια στην ερώτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία που, ως γνωστόν, καταργείται,  αν και θεσμοθετήθηκε στη διάρκεια της πρώτης κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια χωρίς ρητορικές ακροβασίες και πολιτική αήθεια παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος επιλογή και πώς η στάση της κυβέρνησης είναι σαφής: «όταν κάτι δεν είναι σωστό το διορθώνουμε»

Είναι σπουδαίο που ερμηνεύει την πραγματικότητα χωρίς τα μυωπικά γυαλιά μιας ιδεολογίας. Και είναι ακόμη σημαντικότερο που σέβεται αυτόν που έχει απέναντί του, χωρίς, ωστόσο, να κάνει εκπτώσεις στην παρουσίαση των πολιτικών σφαλμάτων, μένοντας πάντα σταθερός στην αλήθεια, στο διάλογο, στην πολιτική ευπρέπεια.

Η πολιτική, συγκρινόμενη με το ήθος, χαρακτηρίζεται από μια δική της «ηθική», από ένα δικό της «ήθος», που όμως δεν θα πρέπει να ξεφεύγει από το «λελογισμένο» και δεν θα πρέπει να χάνει το μέτρο και την αξιοπρέπεια.

Ο Παύλος Μαρινάκης αυτή την πολιτική εξυπηρετεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάβυσσος: Καρέτα καρέτα διέκοψε… γυρίσματα ταινίας ερωτικού περιεχομένου και δάγκωσε τον πρωταγωνιστή (Bίντεο)

Κακοκαιρία «Atena»: Ζευγάρι ανέβηκε στην οροφή αυτοκινήτου για να σωθεί από τα ορμητικά νερά (Βίντεο)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ