Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Βόρεια Εύβοια: Εκτάσεις που κάηκαν το 2021 έγιναν χωματερή 

Σε χωματερή μετατράπηκαν καμένες εκτάσεις στην Βόρεια Εύβοια τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή.

Πιο αναλυτικά, μπορεί η κυβέρνηση να έχει θέσει επί τάπητος ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, με σκοπό να αποκαταστήσει την φυσική καταστροφή που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές του 2021, ωστόσο οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε μορφή «ανασυγκρότησης», αφού καμένες εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε χωματερή.

Η χωματερή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, βρίσκεται κοντά στα καμμένα δάση του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Πρόκειται για μια «υγειονομική βόμβα» τόνων σκουπιδιών κάθε λογής και μπάζων.

Όπως χαρακτηριστικά αποτύπωσε η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού, χαρτικά, πλαστικά, κατεστραμμένες οικοσκευές, χαλασμένα ηλεκτρονικά έως και σαραβαλιασμένα αυτοκίνητα έχουν συγκεντρωθεί σε αυτόν τον “ προσωρινό χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών” ο οποίος όμως οριακά δεν έχει εδραιωθεί πλέον ως κανονικότητα για την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ζητήθηκε από τους αρμόδιους να απαντήσουν σχετικά με τον λόγο που οι εκτάσεις μετατράπηκαν σε χωματερή, φαίνεται να απάντησαν λέγοντας ότι πρόκειται για έναν προσωρινό χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Κέρδη και ζημίες από τις αλλαγές στην τεκμαρτή φορολόγηση

Στη Γλυφάδα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Πρωθυπουργός (Φωτό)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ