Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Eπίθεση Μπακογιάννη στον Δούκα: «Είναι αδιάφορος και ο δήμος είναι ακέφαλος»

Με συνέντευξη του στη Lifo, ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, κάνει αυστηρή κριτική στον Χάρη Δούκα μετά από 10 μήνες που βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μπορεί να μην είναι πλέον δήμαρχος, ωστόσο συνεχίζει να ασχολείται με τα κοινά της πόλης, από τη θέση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Στην πρόσφατη συνέντευξη ο κ. Μπακογιάννης αναφέρεται στον διάδοχο του με σκληρά λόγια, τόσο για τα έργα που είχε ξεκινήσει ο ίδιος και τα «πάγωσε» ο κ. Δούκας όσο και για το χρόνο που αφιερώνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο δήμαρχος της Αθήνας κανονικά δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά ο σημερινός μοιάζει να μη χτυπάει καν κάρτα».

Τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

— Υπάρχουν έργα που είχατε δρομολογήσει και έχουν σταματήσει με την τωρινή δημοτική αρχή;
Τα καλύτερα, και συμπληρώνουν έναν μακρύ κατάλογο. Η ανάπλαση στον λόφο του Στρέφη ακυρώθηκε, το «Rainbow Ηouse» έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών έκλεισε για το καλοκαίρι. Ούτε λέξη για όλα όσα είχαμε δρομολογήσει, όπως η Ακαδημία Πλάτωνα, το παλιό τυπογραφείο στη Σταδίου, το αναπαυτήριο του Πικιώνη στον Λουμπαρδιάρη και στους λόφους του Φιλοπάππου, το θέατρο Εμπρός, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, το Βότρις στα Σεπόλια, τα ΚΤΕΛ στη Λιοσίων, οι αναπλάσεις στις γειτονιές, τα νέα πάρκα και τόσα άλλα. Ακόμα κανένα νέο έργο. Σκέψου πως εμείς στο πρώτο εξάμηνο είχαμε παραδώσει ολόκληρη Ομόνοια. Ευτυχώς, τουλάχιστον, συνεχίζονται κάποια έργα από την προηγούμενη θητεία, όπως οι βυθιζόμενοι κάδοι, οι δενδροφυτεύσεις, τα σχολεία ή τα πεζοδρόμια και, βέβαια, με καθυστέρηση, το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

— Ποια είναι η γνώμη σας για τον δήμαρχο και υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα;
Σήμερα ακόμα και οι συνεργάτες του κ. Δούκα ομολογούν πως ο δήμαρχος είναι αδιάφορος, ο δήμος είναι ακέφαλος και η πόλη ακυβέρνητη. Η Αθήνα όμως θέλει όρεξη, αφοσίωση και κυρίως όραμα. Δηλαδή αν σχεδιάζαμε από την αρχή την πόλη, θα την κάναμε έτσι; Γιατί συμβιβαζόμαστε; Να το συζητήσουμε επιτέλους; Όχι μόνο στις εκλογές. Δεν είναι μόνο θέμα δημάρχου, υπουργού ή πρωθυπουργού, δεν χωράει σε μια παράταξη ή σε μια θητεία. Το 2040 η Αθήνα θα είναι αβίωτη αν δεν λάβουμε γρήγορα αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοψία στο ρέμα Ποδονίφτη έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς (Βίντεο)

Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό που παρέσυρε ζευγάρι και το παιδί τους, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ