Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Σ. Βούλτεψη στην ΕΡΤ3: Μια Ευρώπη χωρίς Σένγκεν δεν είναι Ευρώπη (Ευρώπη)

Η στάση της Γερμανίας στο μεταναστευτικό αποτελεί μια αναμενόμενη εξέλιξη, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Σοφία Βούλτεψη Υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, συμπληρώνοντας ότι το φοβόμασταν όταν θα επικρατούσαν τα ακροδεξιά κόμματα στις χώρες αυτές.

Μια Ευρώπη χωρίς Σένγκεν, χωρίς ανοιχτά σύνορα δηλαδή, δεν είναι Ευρώπη, πρόσθεσε η κα Βούλτεψη, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία αντιδρά με σπασμωδικό τρόπο αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημα της Γερμανίας είναι ότι δεν ενσωμάτωσε ποτέ το ανατολικό τμήμα της δημιουργώντας την ανάπτυξη που θα παρείχε θέσεις εργασίας, επισήμανε.

Η Γερμανία μπορεί βέβαια να σφραγίσει τα σύνορά της που είναι χερσαία, εμείς δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορά μας γιατί είναι θαλάσσια αλλά και γιατί πολιτική μας αποτελεί τόσο η προστασία των συνόρων μας όσο και των ανθρώπων, τόνισε η κα Βούλτεψη.

Αυτή τη στιγμή υποδεχόμαστε περίπου 1000 άτομα την ημέρα από τα οποία 600 είναι παιδιά και τους παρέχουμε πλήρη υποστήριξη, κατέληξε λέγοντας ότι τα παιδιά αυτά πάνε όλα στο σχολείο και μιλάνε ελληνικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεύτερος ο Καραλής στο Diamond League, ρεκόρ από Ντουπλάντις

Προαστιακός: Εισαγγελική παρέμβαση για την παραλίγο σύγκρουση δυο τρένων

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ