Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ο Πέτρος που ήθελε να γίνει Νίκος για να παίζει τον… Παππά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Αν διαβάσει κάποιος το προφίλ του στο X, δηλαδή στο παλιό, καλό και αγαπημένο Twitter, θα συμπεράνει ότι πρόκειται για έναν επιστήμονα με υπόβαθρο και καθάρια σκέψη. Τι αναφέρει ο Πέτρος Παππάς για την αφεντιά του; «Ιατρός – Επειγοντολόγος, Διδάκτορας Ιατρικής». Εδώ είμαστε, σκέφτεται ο επισκέπτης. Κάποιος με περισσότερη όρεξη για ψάξιμο, βέβαια, θα αναζητούσε περισσότερες πληροφορίες. Αλλά, μέχρι να ξεμπερδέψει τις ημερομηνίες, θα επανερχόταν στο Χ για να διαβάσει τα πονήματα του Παππά.

«Αυτά τα ‘‘αυθεντικοί ερμηνευτές του καταστατικού’’ δεν προκαλούν φαντάζομαι μόνο σ’ εμένα σκοτεινούς και δυσάρεστους συνειρμούς», έγραψε προχθές, προφανώς για να διαψεύσει τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο οποίος προεξοφλούσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το Κιλκίς θα λούφαζε μετά την… ανοησία του για χάρη της δημοσιότητας, που προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση των Ισραηλινών.

Αναστάτωση

Γιατί προκάλεσε αναστάτωση ο Πέτρος Παππάς;  Ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε το «Στίγμα» για την εξήγηση όσων έπραξε και είπε ο εκ των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη.

«Αυτός, λοιπόν, ο θλιμμένος μακρυμάλλης Παππάς, που περιφέρεται από καναλίου σε κανάλιον για να μας εξηγήσει πόσο άδικα κι αχάριστα του φέρθηκαν του προέδρου Κασσελάκη εκείνα τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει όρους που δεν γνωρίζει ούτε τι αφορούν ούτε τι θίγουν. Θέλησε ο φουκαράς να δώσει μία έμφαση στην επίθεσή του κατά όσων ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του έκπτωτου πλέον προέδρου, και το έκανε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Συνέκρινε τους εμμονικούς με την αριστεροσύνη συριζαίους που αποκαθήλωσαν τον Κασσελάκη με τους “ορθόδοξους Εβραίους”», έγραψε ο Παπαχρήστος για όσα είχε πει στον ΣΚΑΪ ο Πέτρος Παππάς.

«Ανετράπη ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καταστατικό συνέδριο. Δηλαδή να μετατρέψει αυτό το κόμμα των τάσεων, των μικρών βαρονιών, αυτό το κόμμα των αριστεροφυλάκων της καθαρής αριστεροσύνης, θυμίζει τους ορθόδοξους Εβραίους – αυτή η εμμονή ας πούμε με την καθαρότητα της πίστης. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά του ναού», ήταν τα λόγια του βουλευτή εκ Κιλκίς ορμώμενου, και αμέσως προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων.

«Να τον ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι οι ορθόδοξοι Εβραίοι ουδεμία εμμονή έχουν με την “καθαρότητα της πίστης”, την οποία επικαλείται. Αντιθέτως, αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, πριν κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα διεπίστωνε ότι Εβραίοι ραβίνοι και φιλόσοφοι ανά τους αιώνες ερμηνεύουν με διαφορετικούς τρόπους τις γραφές, τις εμπλουτίζουν με νέες προσεγγίσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και αντιπαραθέσεις σε κεφαλαιώδη ζητήματα πίστης. Σε ό,τι αφορά “τα κλειδιά του ναού”, μετά την καταστροφή του Ναού του Σολομώντα το 70 μ.Χ., εβραϊκός ναός δεν υφίσταται, παρά μόνο ό,τι απέμεινε από αυτόν, που δεν είναι άλλο από το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ.

Φανατικοί βεβαίως υπάρχουν ανάμεσα στους Εβραίους, υπάρχουν όμως και ανάμεσα στους πιστούς και του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, και κάποιοι εξ αυτών μάλιστα θωρακίζουν με τη βία την “καθαρότητα της πίστης”, ενώ κάποιοι άλλοι στην κυριολεξία “δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά των ναών”», σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο γενικός γραμματέας του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ελιέζερ.

Επίθεση

Αν διαβάσουμε προσεκτικά την ανάρτηση του Παππά στο X θα διαπιστώσουμε ότι όχι μόνο δεν λούφαξε, αλλά συνέχισε στο ίδιο επιθετικό ύφος κατά των μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόρων του. Ομολογουμένως ο Πέτρος επιβεβαίωσε προς τον Στέφανο Κασσελάκη την… πέτρινη πίστη του, και ας είχε παράπονα από τον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος. Διότι, για όσους δεν γνωρίζουν, ο Κασσελάκης αμφιταλαντεύθηκε για αρκετές ημέρες ανάμεσα στον Πέτρο και τον Νίκο Παππά, όταν αναζητούσε τον διάδοχο του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως, όμως, έλεγε «εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο Παππάς;», του προέκυψε ο Νικόλας.  Ίσως και για τιμωρία, αν δώσουμε βάση σε όσα κυκλοφορούν εντός, εκτός και επί τα αυτά στην Κουμουνδούρου και θέλουν τον Νίκο Παππά να έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκαθήλωση του προέδρου Στέφανου. Ο Πέτρος, όμως, έμεινε πιστός, διότι δεν έγινε Νικόλας, αν και πολύ θα το ήθελε…

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ