Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Τα πρόσωπα – κλειδιά δίπλα στους υποψηφίους

Κανένας υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί μόνος του να «τρέξει» μια καμπάνια. Οι εκλογές για το Κίνημα δεν είναι παίξε – γέλασε.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ


Η «Μ» παρουσιάζει σήμερα όλους αυτούς που έχουν κεντρικό ρόλο δίπλα στους διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος.


Μιλάμε για «όργωμα» όλης της Ελλάδας, συνεχείς επαφές με στελέχη, συνεντεύξεις, social media. Χαμός. Συνεπώς χρειάζονται πολλά πρόσωπα γύρω τους. Ας δούμε τι έχει ο καθένας δίπλα του.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Αναβαθμισμένη η Έλενα Αναστασίου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τις ευρωεκλογές, μπορούμε να πούμε ότι έχει πολύ σημαντικό ρόλο πλέον δίπλα του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φυσικά έχει τη μεγαλύτερη οργάνωση για τις εκλογές, με στελέχη σε κάθε περιφέρεια, με τον μηχανισμό της Χαριλάου Τρικούπη να δουλεύει για την υποψηφιότητά του. Ας δούμε μερικά πρόσωπα από το επιτελείο του. Τις επαφές με τα κομματικά στελέχη ανά την περιφέρεια έχει ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Νίκος Μίλης. Την κοινωνική δικτύωση φέρνει εις πέρας ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού Νίκος Δασκαλάκης, ο οποίος έχει και τη βασική ευθύνη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Την κινητοποίηση του μηχανισμού στις περιοδείες του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κώστας Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Καραμπιζιώτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Στον πρωινό καφέ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ο γραμματέας του Κινήματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Ηρακλής Δρούλιας και οι βουλευτές Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής.

Τις ειδικές αποστολές και τα νομικά θέματα έχει ο δικηγόρος Μιχάλης Καλαντζόπουλος. Επικεφαλής του επικοινωνιακού μηχανισμού είναι η Στεφανία Μουρελάτου, που συνεργάζεται με τον εκπρόσωπο Τύπου, Θανάση Γλαβίνα.

Την οργάνωση του προγράμματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει η γραμματέας Οργανωτικού, Τασούλα Χατζηδάκη. Κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη βρίσκονται η Μάρα Κουκουδάκη, η Πέννυ Δαλαμπούρα, ο Νίκος Ξυλούρης, η Νανά Βρυώνη, ο Σταύρος Τζεδάκης, ο Κώστας Φασουλάκης, και όλους αυτούς τους εμπιστεύεται ανάλογα με τη θεματολογία.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

Ο Δημήτρης Μπυρίτης έχει κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της εκστρατείας του Παύλου Γερουλάνου. Όπως και στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, έτσι και σε αυτές το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής, είναι δίπλα στον βουλευτή Αθηνών. Μαζί του ο αυτοδιοικητικός Γιώργος Δαουλάρης, ο δικηγόρος Αργύρης Αργυριάδης, ο πρώην γενικός γραμματέας Επικοινωνίας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2009, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πετρουλάκης. Γιώργος Κουμεντάκος, Γιώργος Μπίκος, Λάμπρος Γρίβας και Ανδρέας Τσατσούλης «τρέχουν» τα οργανωτικά. Στην επικοινωνία είναι η Ελένη Σπυρίδη και ο Νίκος Κουτουφάς. Ο Γιάννης Κοκκόλης έχει την κοινοβουλευτική του δράση. Για τις περιοδείες του συνεργάζεται με τον πρώην γραμματέας κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Κόκκιο και τους πρώην διευθυντές υπουργείων Γιώργο Κουτσαυτάκη, Μαρία Γρυλλάκη. Από τη Νεολαία προερχόμενοι βρίσκονται κοντά του οι: Σεβαστή Νεονάκη, Λάμπρος Φώτος, Αφροδίτη Καλπάκα, Φίλιππος Τουραλής και Μάκης Νάτσιος.

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

Το γραφείο του βουλευτή Μανώλη Χριστοδουλάκη είναι στην υπηρεσία του Χάρη Δούκα, όπως και ένα κομμάτι φυσικά του μηχανισμού του στον δήμο και το επιτελείο που τον βοήθησε να κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη. Από τους παλαιούς και έμπειρους, στο πλευρό του δημάρχου βρίσκονται ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η πρώην βουλευτίνα Τόνια Αντωνίου. Η τελευταία έχει τις επαφές στο κόμμα. Δίπλα στον Χάρη Δούκα ο Γρηγόρης Κατσίλας, που αποτελεί μεταγραφή από το Μανώλη Χριστοδουλάκη, Στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων Κώστας Πανδής, ο Λάζαρος Καραούλης, ενώ η Ανδριάννα Μαγγανιά, είναι επικεφαλής στην επικοινωνία.

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δυνατό τιμ έχει η Νάντια Γιαννακοπούλου. Δίπλα της βρίσκονται ο συγγραφέας Γιώργος Πετκάκης, ο Μαρίνος Μαρίνης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης νέων δικηγόρων, ο οικονομολόγος και πρώην στέλεχος της ΠΑΣΠ Οικονομικού Σταύρος Σακκάς, η Αγγελική Γιαννακοπούλου και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, Βίκη Γαλανοπούλου. Επίσης μια σειρά από αυτοδιοικητικά στελέχη. Απαριθμούμε: Μιχάλης Τσελέκας, Φώτης Μαρκόπουλος, Σταύρος Νικητόπουλος, Κώστας Πετρουλάκης, Γιώργος Πανόπουλος, Φλωρεντία Κωστορίζου, Γιάννης Ηλιάδης και Φώτης Χριστόπουλος. Επίσης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Τζανογιώργης, η Ευγενία Γκόγκου, η Νάγια Βεργοπούλου, ο Στάθης Μακρής και ο Άκης Βέλιας με καταγωγή από την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Με τα social media ασχολείται ο Θοδωρής Μπουρελάκης, τα οργανωτικά του γραφείου έχουν ο Θανάσης Γαρίνης και ο Δημήτρης Πολίτης. Τον τελευταίο λόγο σε όλα έχει η αδελφή της Νάντιας Γιαννακοπούλου, Ελένη.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με παραδοσιακούς πολιτικούς φίλους της πορεύεται η Άννα Διαμαντοπούλου. Δίπλα της είναι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης ∆ατσέρης. Στα οργανωτικά η Αθηνά Πανούτσου και μαζί της ακόμα η Ευγενία Λόκανα, ο εκδότης Γιάννης Μεϊµάρογλου, η Αίγλη Μπαλαµάτση, ο οδοντίατρος Παναγιώτης Λούσκος, ο δικηγόρος Κώστας Ντάλτας, ο γιατρός Γιώργος Σακελλίων, η Αγγέλα Τριανταφύλλου, ο Σταύρος Κουµπιάς, οι συνδικαλιστές Γιάννης Ροτζιώκος και Γιώργος Κάταναε. Στο πλευρό της και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χαρά Κεφαλίδου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Δεν τον υπολόγιζαν πολλοί, αλλά ο βουλευτής Ηλίας συγκέντρωσε 14.000 υπογραφές για την υποψηφιότητά του. Ο Μιχάλης Κατρίνης βασίστηκε στο βουλευτικό γραφείο του και σε πολλά νέα παιδιά που δεν είχαν πρότερο βίο μέσα στον κομματικό σωλήνα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μελέτησε τον Λένιν η Έλενα Ακρίτα και μετά τον γιο της πλύστρας υπέβαλε παραίτηση-μαϊμού

Διαγράφηκε από την Κ.Ο της ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ