Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Νίκος Παπαπέτρος: Στα όρια της χρεοκοπίας ο Δήμος Βόλου (Βίντεο)

Ο Δήμος Βόλου είναι οικονομικά χρεοκοπημένος, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στον οικονομικό απολογισμό της δημοτικής αρχής και αξιολογήθηκαν τα δεδομένα στο Δημοτικό Συμβούλιο από την “Συμμαχία για τον Βόλο” και τον επικεφαλής της κ. Νίκο Παπαπέτρο.

«Ο Δήμος με την δική σας διοίκηση έχει φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας» είπε αναλύοντας τα δεδομένα ο κ. Παπαπέτρος και παρατηρώντας πως στον απολογισμό έμειναν εσκεμμένα εκτός καταγραφής 700.000 ευρώ από έκδοση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, τα ποσά των οποίων οφείλει ο Δήμος όχι μόνο στα συμπεριλάβει στα χρέη, αλλά και να ανταποκριθεί απέναντι στις οφειλές προς δημότες. Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γ. Τόρης είπε απευθυνόμενος στον κ. Παπαπέτρο και την παράταξή του που ουδέποτε διοίκησε τον Δήμο ότι η σημερινή δημοτική αρχή πληρώνει τα δικά του δάνεια…

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το οικονομικό άνοιγμα της συνένωσης των 9 δήμων που συγκρότησαν τον ενιαίο δήμο Βόλου ήταν 48,8 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτό δεν υπολογίζονται τα 7 εκατομμύρια ευρώ των επιχειρήσεων και των Οργανισμών, αλλά και οι οφειλόμενες υποχρεώσεις από καταβολές αποζημιώσεων σε δικαιούχους από πράξεις εφαρμογών, καθώς και οι απαιτήσεις από αντίστοιχες πράξεις. Όλοι οι δήμοι που συνενώθηκαν είχαν μεγάλες δανειακές και άλλες υποχρεώσεις που επιβάρυναν το ταμείο του ενιαίου δήμου Βόλου, το 2010. Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή Μπέου από την δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, το χρέος ήταν μειωμένο κατά 18 εκ. ευρώ και χωρίς να ληφθεί κανένα δάνειο.

«Ο Δήμος έχει συνέχεια και είχατε υποχρέωση να εξοφλείται τις υποχρεώσεις. Δεν κάνετε χάρη στους πολίτες. Εσείς δεν πληρώνετε ούτε τις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται γιατί εάν το κάνετε θα έχετε στο ταμείο αρνητικό πρόσημο», δήλωσε ο κ. Παπαπέτρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Πώς αποτιμά η Αθήνα το τετ α τετ των δύο ηγετών

Ερμιόνη: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 12χρονο και τον ξύρισαν με φαλτσέτα

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ