Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Αποκάλυψη: Ενδείξεις εμπρησμού στο εργοστάσιο με τα σάπια σχολικά γεύματα που πήρε φωτιά τον Μάιο

Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το LIVE NEWS στο MEGA o αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, στις δικαστικές αρχές παραδόθηκε φάκελος με το πόρισμα πραγματογνωμόνων, στο οποίο αναφέρεται εμπρησμός ως η αιτία της φωτιάς.

Πρόκειται για το εργοστάσιο στο οποίο είχαν παραχθεί τα έτοιμα γεύματα που μοιράστηκαν σε σχολεία της περιοχής και αρκετοί μαθητές, τις ημέρες πριν προκληθεί η φωτιά, είχαν πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα αναφέρεται πως η φωτιά προκλήθηκε από δόλιο βραχυκύκλωμα στη μπαταρία αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στο σημείο, με όλα να δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμό. Μάλιστα στο ίδιο πόρισμα σημειώνεται ότι οι δράστες πέταξαν «κάτι» στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ώστε η φωτιά να επεκταθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πυρκαγιά υπήρχαν υπόνοιες για εμπρησμό, δεν μπορούσαν όμως να τεκμηριωθούν καθότι από την έρευνα δεν είχαν βρεθεί δείγματα διάχυσης εύφλεκτου υλικού.

Ενώ εντύπωση είχαν κάνει στοιχεία που ήθελαν τους ιδιοκτήτες να έχουν ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία αύξηση των αποζημιώσεων σε περίπτωση εμπρησμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα του 3ου ΓΕΛ εν ώρα μαθήματος – “Πέρασαν σχεδόν ξυστά από το κεφάλι μαθητή”

Πέτρος Κουσουλός: “Δεν μου ευχήθηκε καλή πρεμιέρα η Ζήνα Κουτσελίνη…”

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ