Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία του συνωμοσιολόγου υποστηρικτή του Τραμπ, Άλεξ Τζόουνς

Ποιος είναι ο Άλεξ Τζόουνς;

Ο Τζόουνς είναι ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου θεωριών συνωμοσίας, InfoWars, και ο παρουσιαστής του ομώνυμου ραδιοφωνικού του προγράμματος, The Alex Jones Show.

Ανοιχτά ακροδεξιός, θεωρείται ένας από τους εμπνευστές του Ντόναλντ Τραμπ. Τα περισσότερα από τα ψέματα που έχει πει ο Τραμπ τα αναπαράγει στο σάιτ του και τα μεγεθύνει.

Ο Alex Jones επαίρεται ότι μιλάει συχνά στο τηλέφωνο με τον Τραμπ. Η εκδοτική του γραμμή είναι απλή: καταγγελία συνωμοσιών κάθε είδους και τεράστιες αναλήθειες. Σλόγκαν του είναι η φράση «Υπάρχει ένας πόλεμος στον εγκέφαλό σας». Οπως ισχυρίζεται, αποκαλύπτει τις αλήθειες που «τα συστημικά μίντια» αποκρύπτουν, «βγάζει την αλήθεια και τα ψέματα που δήθεν επιστημονικά αποκαλύπτουν οι παγκοσμιοποιημένες ελίτ των οποίων ο απώτερος στόχος είναι να καταστρέψουν και να σκλαβώσουν την ανθρωπότητα».

Ο 49χρονος λοιπόν  Τεξανός, με την βραχνή φωνή, είναι διαβόητος και για τον ψευδή ισχυρισμό του ότι το μακελειό στο σχολείο Σάντι Χουκ το 2012, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 20 παιδιά και έξι ενήλικες, «σκηνοθετήθηκε» ως μέρος μιας κυβερνητικής συνωμοσίας για αυστηρότερους νόμους περί όπλων. Έχει επίσης προωθήσει θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με την Οκλαχόμα Σίτι το 1995 και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου οι οποίες σύμφωνα με τον Τζόουνς ενορχηστρώθηκαν  από την κυβέρνηση, για να περιορίσει τις ελευθερίες και για να πλουτίσει το βιομηχανικό λόμπι των όπλων. Στους   πιο extreme ισχυρισμούς του περιλαμβάνονται επίσης οι ισχυρισμοί πως  η  Χίλαρι Κλίντον είναι μια μάγισσα που υπηρετεί το Κακό (όταν δεν παίρνει ναρκωτικά) και πως ο Μπιλ Γκέητς θέλει να στειρώσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Τελικά ο  ιδρυτής του Infowars,  διώχθηκε δικαστικά  από τους γονείς των μαθητών του Σάντι Χουκ  ζητώντας του να παρουσιάσει λογιστικά έγγραφα, αφού υποστήριζαν ότι κέρδισε εκατομμύρια δολάρια διαδίδοντας τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του. Ο ίδιος παραδέχτηκε κατόπιν δημοσίως ότι οι δολοφονίες των παιδιών ήταν αληθινές.

Το δικαστήριο λοιπόν στο Κονέκτικατ αποφάσισε στις, 13 Οκτωβρίου 2023 , ότι ο Alex Jonesτων δηλητηριωδών ψεμάτων και των τελείως ανισόρροπων θεωριών συνωμοσίας πρέπει να πληρώσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων του  Σάντι Χουκ επειδή ισχυριζόταν ότι πρόκειται για «απάτη» χαρακτηρίζοντας  τους συγγενείς των θυμάτων «ηθοποιούς» Μια θεωρία που .εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα επί δέκα χρόνια συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ένας πράκτορας του FBI, που είχε σπεύσει στο σημείο της επίθεσης, να δέχονται απειλές και παρενοχλήσεις.

Ο Τζόουνς όμως αρνήθηκε να συνεργαστεί στη νομική διαδικασία που προηγήθηκε και  πτώχευσε την εταιρεία του, καθώς είχε προβλέψει ότι θα είχε να αντιμετωπίσει μία μεγάλη οικονομική ποινή. Μάλιστα αποκάλεσε τα “δικαστήρια καγκουρό” απορρίπτοντας τη νομιμότητά τους και όταν, δε, ακούστηκε το ποσό που πρέπει να πληρώσει στις οικογένειες των δολοφονημένων παιδιών γέλασε μαζί τους, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν πρόκειται να δουν δεκάρα τσακιστή από εκείνον.

Στην εκπομπή του δε ζήτησε από τους οπαδούς του να τον στηρίξουν αγοράζοντας προϊόντα από τον ιστότοπό του και κάνοντας δωρεές υπογραμμίζοντας  ότι τα χρήματα αυτά «δεν θα πάνε σε αυτούς τους ανθρώπους», αναφερόμενους στους συγγενείς των θυμάτων. «Θα πάνε για να πολεμήσουμε αυτή την απάτη και για να σταθεροποιηθεί η εταιρεία».

«Θέλουν να μας τρομάξουν για να μην αμφισβητήσουμε το Ουβάλντε και όσα πραγματικά συνέβησαν στο Πάρκλαντ», κατήγγειλε ο Τζόουνς αναφερόμενος σε δύο άλλα μακελειά σε σχολεία των ΗΠΑ. «Μαντέψτε: δεν φοβόμαστε, δεν θα πάμε πουθενά και δεν θα σταματήσουμε», υπογράμμισε.

Όμως την περασμένη  Τρίτη τα πτωχευτικά Δικαστήρια αποφάσισαν ότι ένας εντολοδόχος που ορίστηκε από το δικαστήριο μπορεί να προχωρήσει σε σχέδια για τη διάλυση της εταιρείας των μέσων ενημέρωσης του Άλεξ Τζόουνς και τη δημοπρασία των περιουσιακών της στοιχείων ώστε τα έσοδα να πάνε  στις οικογένειες των θυμάτων του 2012 στο σχολείο Σάντι Χουκ .

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν αυτές τις οικογένειες δήλωσαν ότι η απόφαση αυτή  είναι «ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» προς μια «δίκαιη» λύση για τις οικογένειες, οι οποίες μήνυσαν τον Τζόουνς για υποκίνηση παρενόχλησης εναντίον τους υποστηρίζοντας επανειλημμένα ότι ο πυροβολισμός ήταν μια ψεύτικη επιχείρηση  στην οποία κανείς δεν πέθανε στην πραγματικότητα.

Η Free Speech Systems (FSS), η μητρική εταιρεία που ανήκει στον Τζόουνς του ακροδεξιού ιστότοπου συνωμοσίας InfoWars, «θα πουληθεί τώρα σε δημοπρασία, πράγμα που σημαίνει ότι ο Άλεξ Τζόουνς δεν θα είναι πλέον ιδιοκτήτης ή θα έχει τον έλεγχο της εταιρείας που έχτισε», δήλωσε ο δικηγόρος Κρις Μάτει. .

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία του, η  Free Speech Systems FSS έχει ήδη απογυμνωθεί — εξοπλισμός παραγωγής και  εμπορικά σήματα προϊόντων από το κατάστημα βιταμινών και συμπληρωμάτων που πούλαγε το  InfoWars είναι ήδη καταχωρημένα προς πώληση, όπως και το  κατάστημα, το οποίο πούλαγε τα  προϊόντα του  όπως  το “Super Male Vitality” και το “Brain Force Plus”,από τα οποία  κέρδιζε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας.

Η διαδικασία πώλησης θα ξεκινήσει με σφραγισμένες προσφορές, ακολουθούμενες από ανοιχτούς πλειστηριασμούς στις 13 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου. Ενώ οι πλειοδότες είναι άγνωστοι, ο Christoper Murray, ο σύνδικος πτώχευσης, δήλωσε στο δικαστήριο ότι πολλά μέρη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσουν κομμάτια του  FSS, μεταξύ των οποίων και τον λογαριασμός του Τζόουνς στο X, πρώην twitter (στο παρελθόν το twitter τον είχε κλείσει τον λογαριασμό του αλλά ο Ίλον Μασκ τον αποκατέστησε)  , γεγονός που δείχνει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για την πνευματική ιδιοκτησία του Τζόουνς .

Αυτό σύμφωνα με τον καθηγητή του πτωχευτικού δικαίου του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Κρις Χάμψον σημαίνει  ότι κάποιοι μέσα  «στο δεξιό οικοσύστημα των μέσων ενημέρωσης θέλουν να πάρουν μία κατάσταση που θα έχει ένα έτοιμο κοινό για αυτούς και τους σκοπούς τους» σε μια εποχή που η πόλωση μεταξύ των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών ολοένα και αυξάνεται ενόψει των προεδρικών  εκλογών του Νοεμβρίου.

Ακόμα και αν οι οικογένειες των θυμάτων, πάντως, καταφέρουν να πάρουν από εκείνον τα χρήματα που εκδικάστηκαν υπέρ τους, ακόμα και αν ο Τζόουνς μείνει απένταρος,  σίγουρα αυτός δεν πρόκειται να σταματήσει να διαδίδει τις θεωρίες συνωμοσίας που τον έκαναν αυτό που τώρα είναι. Ο λόγος; Το ότι συνεχίζει να έχει τα στηρίγματά του στο Κογκρέσο και ένα ολόκληρο σύστημα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο του επιτρέπει να υπάρχει.

Ν.Β. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

H NASA διέψευσε επίσημα την πιο… περίεργη συνωμοσιολογική θεωρία όλων των εποχών!

Ο Επστάιν έμπλεξε (μετά θάνατον) Tραμπ και Kλίντον

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ