Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

«Με νέα ορμή, ενότητα και σύγχρονο λόγο για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας»

Λίγες μέρες μένουν πια μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη του/της νέου/ας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να το έχουμε πολύ καθαρό στο μυαλό μας. Είναι κρίσιμες εκλογές. Πραγματοποιούνται σε μια χρονική περίοδο που το πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και σημαντικό τμήμα πολιτών αναζητά νέο φορέα πολιτικής εκπροσώπησης. Η ΝΔ δεν είναι πια το κόμμα του 41%, αλλά του 28%, ποσοστό από το οποίο πασχίζει να ξεφύγει, αλλά δεν μπορεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία συρρίκνωσης. Περισσότεροι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους με προσδοκία προς εμάς και θέλουν να δουν αν λάβαμε τα μηνύματα που και σε εμάς έστειλαν.

Της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία, που δεν έχει την πολυτέλεια να τη χάσει κι αυτήν. Πρέπει να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να δείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε και τη χώρα. Να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές στην ηγεσία του, στον τρόπο θεσμικής δημοκρατικής λειτουργίας του, απευθυνόμενοι στην κοινωνία με καθαρό πολιτικό λόγο, εμφανιζόμενοι με ξεκάθαρη φυσιογνωμία που αρμόζει σε ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό. Έλειψαν αυτά τα βήματα και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά προς τα εμπρός χωρίς ετεροπροσδιορισμούς και με ανοικτό μέτωπο στον λαϊκισμό απ’ όπου και αν προέρχεται.

Αυτό απαιτεί η συγκυρία, αυτό προσμένει η κοινωνία, αυτό είναι το στοίχημά μας και πρέπει να το κερδίσουμε τώρα, γιατί τώρα διαμορφώνονται οι πολιτικοί συσχετισμοί, γιατί η ζωή δεν περιμένει. Με το ΠΑΣΟΚ αυτόνομο που θα απευθυνθεί στο ευρύ φάσμα των πολιτών που βρίσκονται από τις παρυφές της ΝΔ έως τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω σε ραντεβού στα τυφλά, σε θεωρητικές συνεργασίες για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές, προγραμματικές προϋποθέσεις. Αυτή η συζήτηση αποπροσανατολίζει το ΠΑΣΟΚ, του κάνει ζημιά. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει, όπως ήταν πάντα, το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς, των Μεταρρυθμίσεων.

Γι’ αυτό κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι διαθέτω τη νέα ορμή που έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ, καθαρές απόψεις, σαφή και εκφρασμένη άποψη. Πιστεύω ότι αυτά τα χαρακτηριστικά είναι χρήσιμα, απαραίτητα για το ΠΑΣΟΚ. Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές. Τους καλώ να βάλουν τη σφραγίδα τους στις αναγκαίες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ και να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συλλυπητήρια Κικίλια για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο – «Οι πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112» (ανάρτηση)

Ν. Κακλαμάνης: H ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια δεν θα είναι η τελευταία

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ