Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Γιώργος Χατζηνάσιος: «Πολλοί μουσικοί έλεγαν “τι θέλει ο Χατζηνάσιος εδώ πέρα; Να φύγει να πάει στην Ολλανδία” – Με ζήλευαν»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στιγμές», του Μάνου Νιφλή βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο πολυαγαπημένος συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος.

Ο συνθέτης με τις πάμπολλες επιτυχίες του που θα μείνουν στον χρόνο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ευκαιρίες αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. «Η προετοιμασία μου στη μουσική ήταν για το εξωτερικό. Δεν ήταν για την Ελλάδα. Γι’ αυτό πολλοί μουσικοί έλεγαν “τι θέλει ο Χατζηνάσιος εδώ πέρα; Να φύγει να πάει στην Ολλανδία”. Με ζήλευαν», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο γιατί δεν επιδίωξε καριέρα στο εξωτερικό, είπε: «Πολύ νωρίς έκανα οικογένεια, στα τριάντα μου χρόνια και δεν μπορούσα μετά να πάω. Να σύρω μια οικογένεια σαν μετανάστες κάπου στην Αμερική. Στη Γαλλία μου έλεηαν γιατί έγραψα για γαλλικές ταινίες “δεν μπορούμε δια αλληλογραφίας να συνεργαστούμε κύριε Χατζηνάσιο. Να έρθετε να μείνετε εδώ, γιατί έχουμε συνέχεια κοντά μας τους Γάλλους συνθέτες”. Και δεν μπορούσα να πάω» αποκάλυψε.

«Προσπάθησα όταν ήμουν πολύ στα “ώπα” μου το ’85, τότε που είχα βγάλει και το δίσκο της Νάνας Μούσχουρη, αλλά πήγα και μου ζητούσαν λεφτά στην Αμερική. Πριν μιλήσουμε για μένα μου ζητούσαν λεφτά σε δολάρια γιατί εμείς είχαμε δραχμές και τους έλεγα “ρε παιδιά τι είναι αυτά που ζητάτε; Εμείς στην Ελλάδα με δραχμές πληρωνόμαστε. Δεν μπορώ να βρω τόσα δολάρια για το Broadway, για να με συστήσουν σε έναν παραγωγό, να κάνω τη μουσική σε ένα έργο του Broadway. Αλλά δεν είχα τόσα χρήματα…» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόνυ Μαυρίδης: Η πρώτη δήλωση μετά τη δικαίωση της Παπαρίζου – «Δεν σκοπεύω να φύγω από το σπίτι» (Βίντεο)

Παπαρίζου: Το δικαστήριο αποφάσισε ο Μαυρίδης να φύγει από το σπίτι (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ