Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

“OPEN Τώρα”, Φάκελος Λούνα παρκ – Πατέρας 19χρονου: «Μας κλείσανε το σπίτι και πήραν το καλύτερο παιδί, χωρίς λόγο»

Συγκλόνισε με τα όσα ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ τη Χαλκιδικής μιλώντας στην εκπομπή “OPEN Τώρα” και τον Πέτρο Κουσουλό.

Εξελίξεις τρέχουν για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου, τον περασμένο Αύγουστο, έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης από τη Βέροια. Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων κλήθηκε ο χειριστής του θανατηφόρου παιχνιδιού από το ΑΤ Κασσάνδρας την περασμένη Τρίτη 1 Οκτωβρίου του 2024 ώστε να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι εκτός από τον 21χρονο χειριστή κλήθηκαν να καταθέσουν και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, αλλά και ένας μηχανικός.. Οι τρεις τους έδωσαν εξηγήσεις μέσω υπομνημάτων…

Ο 21χρόνος χειριστής του παιχνιδιού υποστήριξε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα ούτε να καλέσει σε βοήθεια ή να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, επειδή τον φυγάδευσαν, όπως είπε, μετά το συμβάν.

«Δεν είχα αντικειμενικά τη δυνατότητα να βοηθήσω τον Καμπανταΐδη Ιωάννη , καθώς δεν έχω γνώσεις νοσηλευτικής , δεν γνωρίζω από πρώτες βοήθειες. Ακόμα και να μπορούσα να βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο , καλώντας άμεσα βοήθεια , δεν μου επέτρεψαν να αντιδράσω. Με απομάκρυναν άμεσα από το χώρο παρά τις φωνές και τις αντιδράσεις μου για την κατάσταση του παιδιού».

Σε ό,τι αφορά τον χειρισμό του μηχανήματος ο 21χρονος ανέφερε ότι ενεργούσε σύμφωνα με τις εντολές του εργοδότη του, ιδιοκτήτη του λούνα παρκ….
« Είμαι ένας αγράμματος άνθρωπος χωρίς γνώσεις για τη λειτουργία του μηχανήματος «CRAZY DANCE». Εξάλλου προσελήφθην για τη λειτουργία άλλου μηχανήματος, ήτοι του «καραβιού» και όχι αυτού για το οποίο κατέληξα μετά την εντολή του εργοδότη μου να χειρίζομαι. Είναι καταφανές ότι δεν μπορούσα να γνωρίζω την κατάσταση στην οποία βρισκόταν τα μηχανήματα του λούνα πάρκ ούτε φυσικά και του επίδικου.[…] Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να προβλέψω την αποκόλληση του μηχανήματος από τη θέση του και τον επικείμενο θάνατο του παιδιού. Δεν είχα γνώση της κακής συντήρησης του μηχανήματος. Δεν μου περνούσε καν από το μυαλό ότι θα μπορούσε να αποκολληθεί το κάθισμα από τη θέση του. Εγώ ενεργούσα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που είχα λάβει από το αφεντικό μου, μη παρεκκλίνοντας ούτε στο ελάχιστο από αυτές».
Πλέον αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση…..

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας ο οποίος αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα καταθέτει στον Άρειο Πάγο υπομνήματα αναβάθμισης κατηγοριών κατά παντός υπευθύνου.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε ο πατέρας του 19χρονου Γιώργος Καμπαϊλής “πρέπει να διορθώσουμε μια σειρά από πράγματα πολύ γρήγορα όμως ο χειριστής έχει ισχυριστεί ότι γνώριζε, γιατί πρέπει να είμαι ο μοναδικός που έχω την δικογραφία, τις εξηγήσεις επι συνόλου 1.800 σελίδων….. λοιπόν εν τάχει, πρόκειται για απατεώνες, πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι απολογούνται με πρώτη σημείωση το ψέμα, με πρώτη διευκρίνηση  την απαλλαγή των κατηγοριών, δεν το έκανα εγώ, εκείνος μου έδωσε τα χαρτιά, εγώ του είπα μέχρι το 50, και εγώ είδα την ταχύτητα στο 90 από τις φωτογραφίες που τράβηξα την επομένη του θανάτου, ψεύδη συκοφαντίες και αλητεία. Μας κλείσανε το σπίτι και πήρανε το καλύτερο παιδί. Δύο μέτρα παλληκάρι χωρίς λόγο… δεν μπλέχτηκε σε φασαρία, χωρίς λόγο…”

Ο κ. Κουσουλός έκλεισε ραντεβού με τον πατέρα του 19χρονου να τα πουν και πάλι στην εκπομπή της Δευτέρας ώστε να έχει και τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρπενήσι: Ομαδική τροφική δηλητηρίαση σε εκδρομή φοιτητών – 30 άτομα στο νοσοκομείο με εμετό και διάρροια

Καταγγελία «Open Τώρα»: «Συνομήλική μου με χτύπαγε και κανένας δεν έκανε τίποτα»

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ