Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Ξεσπά ο πατέρας του Ιωνά για την ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας

Με  συντριβή απάντησε στην ανάρτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Ελλάδας ο πατέρας του Ιωνά Καρούση, που δολοφονήθηκε σε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιερουσαλήμ.

«Είμαι απλώς συντετριμμένος και ελπίζω οι άνθρωποι αυτοί που τα γράφουν, να φωτιστούν, να τους φωτίσει ο Θεός, γιατί είναι ντροπή για τη μνήμη του παιδιού. Ντροπή», είπε αρχικά.

«Δεν γνωρίζουν ότι πήγε στον στρατό και από ιδεολογία, από κοινή μας ιδεολογία ζητήσαμε να κάνει μόνο ότι είναι το μίνιμουμ απαραίτητο και τους ζητήσαμε να είναι σε μια μη μάχιμη θέση. Δεν γνωρίζουν ότι αρνήθηκε και ζητήσαμε να μην πάει σε όλον αυτό τον πόλεμο.

Δεν γνωρίζουν ότι ένα τρίτο των ασθενών μου είναι παλαιστίνιοι και πηγαίνω στα χωριά τους, τους επισκέπτομαι και τους θεραπεύω».

Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις

«Ο Ίωνας δεν ήταν ένας απλός Έλληνας πολίτης που επισκέφτηκε το Ισραήλ. Ήταν Ισραηλινός στρατιώτης που υπηρέτησε και πολέμησε στην Γάζα για το Σιωνιστικό μόρφωμα. Αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ ακολουθώντας τους γονείς του, σε έναν τόπο σύγκρουσης που διαιωνίζει την γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού Λαού.

Η ευθύνη για τον θάνατό του βαραίνει αποκλειστικά το Ισραήλ. Είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε γιατί ένας Έλληνας πολίτης δεν επέλεξε να ζήσει μια ειρηνική ζωή ανάμεσα στους ανθρώπους του στην Ελλάδα και αποφάσισε να αποτελεί μέρος μιας στρατιωτικής δύναμης που είναι υπεύθυνη για την κατοχή και την ταλαιπωρία ενός άλλου έθνους.

Αυτή η τραγωδία χρησιμεύει ως υπενθύμιση των ευρύτερων συνεπειών του πολέμου και της κατοχής, όχι μόνο για τους Παλαιστίνιους αλλά και για άτομα από άλλες χώρες που μετέχουν και είναι συνένοχοι των εγκλημάτων πολέμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“OPEN Τώρα”, Φάκελος Λούνα παρκ – Πατέρας 19χρονου: «Μας κλείσανε το σπίτι και πήραν το καλύτερο παιδί, χωρίς λόγο»

Καρπενήσι: Ομαδική τροφική δηλητηρίαση σε εκδρομή φοιτητών – 30 άτομα στο νοσοκομείο με εμετό και διάρροια

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ