Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Πέθανε ο θρύλος του ολλανδικού ποδοσφαίρου Γιόχαν Νέεσκενς

Σε ηλικία 73 ετών ο Γιόχαν Νέεσκενς έφυγε από την ζωή μία τεράστια μορφή του ολλανδικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Γιόχαν Νέεσκενς συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή του Άγιαξ και της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, μεταξύ άλλων.

Στην πρώτη του χρονιά με τον Αγιαξ ήρθε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, ενώ για πολλά χρόνια αποτελούσε το ποδοσφαιρικό «στήριγμα» του άλλου σπουδαίου Ολλανδού, του Γιόχαν Κρόιφ.

Μεταξύ άλλων, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στον τελικό του Μουντιάλ το 1974 κόντρα στη Δυτική Γερμανία, τελικό που οι «οράνιε» έχασαν, όπως κι αυτόν κόντρα στην Αργεντινή, τέσσερα χρόνια μετά.

Συνολικά στην καριέρα του, ο διεθνής μέσος σκόραρε 104 τέρματα με συλλόγους σε επίσημα παιχνίδια και 17 με τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας.

«Με την απώλεια του Γιόχαν Νέσκενς, το ολλανδικό και διεθνές ποδόσφαιρο χάνει έναν θρύλο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, υπογραμμίζοντας πως ο άλλοτε σπουδαίος μέσος πέθανε από άγνωστη ασθένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φάκελος Λούνα Παρκ»: Τι ισχυρίστηκαν ο ιδιοκτήτης, ο χειριστής και ο μηχανικός και το ξέσπασμα του πατέρα του 19χρονου Γιάννη

Πρόστιμο 3,1 εκατ. στο Nammos για φοροδιαφυγή, απο την ΑΑΔΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ