Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Νύχτα τρόμου και ομαδικού βιασμού για νεαρή γυναίκα

ΣΟΚΑΡΟΥΝ τα όσα κατέθεσε γυναίκα σχετικά με τη βάναυση, ομαδική κακοποίησή της και στη συνέχεια τον ομαδικό βιασμό της από τρεις άνδρες.

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Open Τώρα!» με τον Πέτρο Κουσουλό την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, όπου φιλοξενήθηκε τόσο το θύμα όσο και ο γνωστός δικηγόρος της και δρ Εγκληματολόγος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου. Το μαρτύριο του θύματος δεν σταματάει όμως στα όσα βάναυσα και απεχθή πέρασε, αλλά βλέπει καθημερινά τους ανθρώπους που την έκαναν να υποφέρει να τη χλευάζουν κιόλας, όπως ανέφερε το θύμα στην εκπομπή.

Τίποτα δεν προμήνυε το τι θα περάσει αυτή η γυναίκα στα χέρια τριών ανδρών όταν περνούσε αμέριμνη την ώρα της σε ένα κατάστημα τυχερών παιχνιδιών της Νέας Μάκρης.

Το μαρτύριο της γυναίκας συνέβη τη 17η Σεπτεμβρίου 2022 σε κατάστημα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών, όπου βρισκόταν το θύμα της βάναυσης ομαδικής κακοποίησης και του βιασμού. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν οι τρεις άνδρες στο ίδιο κατάστημα, οι οποίοι σύμφωνα με τη γυναίκα την πλησίασαν και άρχισαν να συνομιλούν μαζί της. «Ήρθαν και κάθονταν από πάνω μου και πολύ κοντά μου και πολύ κοντά στις παιχνιδομηχανές στις οποίες εγώ έπαιζα, γελώντας, πιάνοντάς μου την κουβέντα, συζητώντας και κολακεύοντάς με, ένιωσα έναν αιφνίδιο, πρωτοφανή για τα βιοτικά μου δεδομένα πονοκέφαλο, παρότι παρέμενα παίζοντας μέσα στο εν λόγω κατάστημα, μαζί μάλιστα με τον φίλο μου είχα καταναλώσει μόνο μια πορτοκαλάδα, την οποία είχε σερβίρει ο υπεύθυνος του εν λόγω καταστήματος και από ετών φίλος των τριών εναγόμενων, και ελάχιστη ποσότητα από μια μπίρα, την οποία είχε σερβίρει ο υπεύθυνος του καταστήματος», αναφέρει η κακοποιημένη γυναίκα στην αγωγή της.

Τη βίασαν και την ξυλοκόπησαν

Έπειτα από λίγη ώρα αποχώρησε από το κατάστημα μαζί με τους τρεις άνδρες και μετέβησαν στο σπίτι της. Εκεί η ίδια κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ σε σημείο που περιήλθε σε κατάσταση πλήρους ανικανότητας και άρχισε το μαρτύριό της. Οι τρεις άνδρες την έσυραν στο δωμάτιό της και άρχισαν να την ξυλοκοπούν με γροθιές και ένα πορτατίφ. Στη συνέχεια τη βίασαν διαδοχικά, ενώ δεν σταμάτησαν να τη χτυπούν. Εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει λόγω της υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Σε άθλια ψυχολογική και σωματική κατάσταση και με εμφανή τα σημάδια της σωματικής κακοποίησης, η γυναίκα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Αφού διενεργήθηκε προκαταρτική εξέταση ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στους τρεις άνδρες για τα αδικήματα του βιασμού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το κατηγορητήριο

Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο επισημαίνει ότι «περί ώρα 21.30 με 22.00 της 17.9.2022 επισκεφθήκατε το κατάστημα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων με την ονομασία ΟΠΑΠ Play, που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη Αττικής, εντός του οποίου βρισκόταν και συμμετείχε ως παίκτρια και παθούσα. Στη συνέχεια, εσύ, οι συγκατηγορούμενοί σου και η παθούσα αποχωρήσατε από το ανωτέρω κατάστημα και μεταβήκατε στην οικία της παθούσας, που βρίσκεται στον Μαραθώνα Αττικής, εντός της οποίας περιήγατε την παθούσα σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ. Στη συνέχεια τη σύρατε στο υπνοδωμάτιο της οικίας της και με τη χρήση σωματικής βίας, ήτοι με γροθιές και με τη χρήση θλώντος οργάνου, ήτοι μιας λάμπας πορτατίφ, καθώς και με τις υπέρτερες σωματικές σας δυνάμεις την εξαναγκάσατε να έρθει σε κατά φύση συνουσία διαδοχικά με κάθε έναν από εσάς. Προβήκατε δε στην ανωτέρω πράξη επιδιώκοντας την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμή. […] Αρχίσατε να τη χτυπάτε με γροθιές και με το πορτατίφ του κομοδίνου στο σώμα και συγκεκριμένα στο στήθος προκαλώντας της εκχυμώσεις. Από τον τρόπο δε που τελέστηκε η πράξη σας και δη από την παρατεταμένη πίεση και τη δύναμη που ασκήθηκε, από τα σημεία που επλήγησαν και την ευαισθησία αυτών (μαλακά μόρια στο σώμα) και από τη βιαιότητα των χτυπημάτων μπορούσε να προκληθεί στην παθούσα κίνδυνος για τη ζωή της ή βαριά σωματική βλάβη». Παράλληλα, τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης προσέγγισης, επικοινωνίας και συναναστροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας, είτε διά ζώσης, ενώ δεν μπορούν να πλησιάζουν το θύμα σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων.

Η ιατροδικαστική έκθεση

1. Οι εκχυμώσεις στον αριστερό μαστό παρέχουν την εικόνα εκχυμώσεων που έχουν προκληθεί μετά από ισχυρή πλήξη ή παρατεταμένη ισχυρή πίεση διά θλώντος οργάνου, πιθανώς κυκλικού σχήματος. Ως θλων όργανο σχεδόν κυκλικού σχήματος θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ακόμη και οι άκρες χείρες, εάν βρίσκονται σε γροθιά. Οι εκχυμώσεις στη δεξιά μαστική χώρα ομοιάζουν με αποτυπώματα δακτύλων και πιθανότατα έχουν προκληθεί μετά από σύλληψη διά χειρών και παρατεταμένη πίεση.
2. Οι εν λόγω κακώσεις ήταν ηλικίας ολίγων ημερών και θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί εντός του χρονικού πλαισίου του αναφερόμενου συμβάντος.
3. Το χρονικό διάστημα αποχής της εξεταζόμενης από την εργασία της συνεπεία των ως άνω εξωτερικών κακώσεων εκτιμάται σε πέντε (5) ημέρες από το αναφερόμενο συμβάν, με την προϋπόθεση μη ύπαρξης επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης.
4. Δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις ή άλλα ευρήματα από τα έξω γεννητικά όργανα, τον πρωκτό και το περίνεο γενικότερα. Η κολπική διείσδυση δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή αποκλεισθεί από την κλινική εξέταση.

Ωστόσο, το μαρτύριο της γυναίκας δεν σταμάτησε εκεί. Ένας από τους τρεις κατηγορουμένους παραβίασε τον περιοριστικό όρο, με αποτέλεσμα να ασκηθεί εις βάρος του δίωξη για το αδίκημα της παραβίασης περιορισμών διαμονής και να παραπεμφθεί σε δίκη. Επίσης, η σύντροφός του καταδικάστηκε πρωτόδικα για απειλή εις βάρος της καταγγέλλουσα.

Η νεαρή γυναίκα αυτό που ζητεί είναι δικαίωση για όσα πέρασε στα χέρια των βιαστών της.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: Νέα προθεσμία για την πρόεδρο της ΡΑΣ
Ξεκινά στα Χανιά η δίκη για τον ξυλοδαρμό 40χρονης από τον πρώην σύζυγό της στις Βρύσες Αποκορώνου

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ