Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Υπόθεση Μανιουδάκη: Σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο και βρέθηκε νεκρός – Το …πρόχειρο πόρισμα του ιατροδικαστή και το κανονικό

Σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός τον Σεπτεμβρίου του 2023 κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στις Βρύσες Χανίων.

Τον αδελφό του θύματος,  φιλοξένησε σήμερα η εκπομπή “OPEN Τώρα” με τον Πέτρο Κουσουλό ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος των αστυνομικών αυτών με την …δικαιολογία όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι «Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της ΕΔΕ εξετάστηκαν όλοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν στην ποινική προδικασία και προσκομίστηκαν όλα τα κρίσιμα έγγραφα, ιατροδικαστικά και άλλα. Είναι δε γνωστό ότι η πειθαρχική διαδικασία είναι αυτοτελής και ανεξάρτητη από την ποινική δίκη και δεν αναστέλλεται εν όψει αυτής».

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο αδερφός του δολοφονηθέντος Κώστα Μανιουδάκη στην διεύρυνση του τι συνέβη από της πλευρά της αστυνομίας συμμετείχε και ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση αστυνομικών.

Επίσης εντύπωση προκάλεσε το γεγονός του πως είναι δυνατόν ο διενεργήσας την νεκροψία δημόσιος ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, στην αρχή, να καταθέτει πιστοποιητικό θανάτου με αιτιολογία “φυσιολογικά αίτια απουσία κακώσεων” ενώ στις 9 Ιανουαρίου 2024, στην αναλυτική πραγματογνωσύνη όπου στο πόρισμα αυτό περιλαμβάνει πλήθος τραυμάτων, εκδορών, εκχυμώσεων στο κεφάλι του Μανιουδάκη.

Ο κ. Πέτρος Μανιουδάκης ανέφερε στην εκπομπή και πως ανακάλυψαν από το facebook ότι κάτι άλλο μπορεί αν συνέβη όταν γείτονες στην περιοχή είδαν και άκουσαν πράγματα. Μάλιστα στην εκπομπή εμφανίστηκαν και ντοκουμέντα όπως τα γυαλιά του αδελφού του που ήταν κυριολεκτικά διαλυμένα, κάτι που δεν γίνεται από έναν άνθρωπο που απλά πέφτει κάτω.

Στην εκπομπή παρενέβη και η δικηγόρος της οικογένειας Μαρία Παπαδάκη η οποία αναφέρθηκε και στις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίες θα κριθούν από τα Ελληνικά δικαστήρια.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
OPEN ΤΩΡΑ!: Έπεσε ψευδοροφή σε Νηπιαγωγείο Γραμματικού – Δεν έπεσε όλη, λέει ο αντιδήμαρχος μόνο ένα τμήμα!

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τη σύζυγό του επειδή έκανε μπότοξ (Βίντεο)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ