Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Νέο «κύμα» παραιτήσεων από αναπληρωτές – Δυσκολότερη την κατάσταση στα σχολεία!

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωνε τις προσλήψεις 8.763 εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στη Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών παραδεχόμενο ότι λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος από τους ενταγμένους στους πίνακες του ΑΣΕΠ υποψήφιους εκπ/κούς δεν κατέστη εφικτή η προγραμματισμένη κάλυψη 483 κενών θέσεων, εκδηλώθηκε και νέο «κύμα» παραιτήσεων αναπληρωτών από την προηγούμενη φάση, επιτείνοντας το πρόβλημα!

Συγκεκριμένα, χτες 7/11/2024 δημοσιεύθηκαν απόφάσεις ανάκλησης πρόσληψης συνολικά 82 αναπληρωτών, οι οποίοι είτε δεν παρουσιάστηκαν να αναλάβουν υπηρεσία, είτε παρουσιάστηκαν και κατόπιν παραιτήθηκαν.

Δεδομένου ότι μόλις την προηγούμενη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου είχαν ανακοινωθεί άλλες 100 ανακλήσεις πρόσληψης είναι πλέον προφανές ότι το πρόβλημα έυρεσης αναπληρωτών είναι οξύ, παρότι υπάρχει η ποινή της μη δυνατότητας πρόσληψης για 2 έτη, λόγω των κακών συνθηκών εργασίας, των χαμηλών μισθών και της δυσκολίας εύρεσης στέγης ειδικά σε νησιά και τουριστικές περιοχές.

Το ΥΠΑΙΘΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι για την πλήρωση των 483 κενών θέσεων που απέμειναν θα κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης κενών σε σχολικές μονάδες κατ’ άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α΄ 102), όπως ισχύει.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν και με αυτή τη διαδικασία θα βρεθούν αναπληρωτές, ενώ οι κενές θέσεις δνε είναι πια 483, αλλά περισσότερες λόγω των παραιτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για φθορές σε σχολείο κατά τη διάρκεια κατάληψης

Ηλιόπουλος μετά τη συνάντηση με Γκαγκάτση: “Δεν θα δεχθούμε χτυπήματα κάτω από τη μέση”

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ