Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου: Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Κινουμένων Σχεδίων»

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου αποκάλυψε τους υποψηφίους στην κατηγορία «Ευρωπαϊκή Ταινία Κινουμένων Σχεδίων».

Η Ακαδημία στοχεύει να αναγνωρίσει ισότιμα τα επιτεύγματα και τις συνεισφορές των ταινιών κινουμένων σχεδίων στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική κουλτούρα, γι’ αυτό οι υποψήφιες ταινίες σε αυτή την κατηγορία είναι επίσης επιλεγμένες για την κατηγορία «Ευρωπαϊκή Ταινία». Η επιτροπή που αποφάσισε για τις υποψηφιότητες αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του CARTOON, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κινηματογράφου Κινουμένων Σχεδίων.

Η επιτροπή υποψηφιοτήτων θα παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα www.europeanfilmawards.eu μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου τιμούν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Φέτος, η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Λουκέρνη.

Οι υποψήφιες ταινίες κινουμένων σχεδίων είναι:

  • FLOW, σκηνοθεσία: Gints Zilbalodis (Λετονία, Γαλλία, Βέλγιο)
  • LIVING LARGE, σκηνοθεσία: Kristina Dufková (Τσεχία, Γαλλία, Σλοβακία)
  • SAVAGES, σκηνοθεσία: Claude Barras (Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο)
  • SULTANA’S DREAM, σκηνοθεσία: Isabel Herguera (Ισπανία, Γερμανία, Ινδία)
  • THEY SHOT THE PIANO PLAYER, σκηνοθεσία: Fernando Trueba και Javier Mariscal (Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Περού)

Οι υποψηφιότητες για τις κατηγορίες «Ευρωπαϊκή Ταινία», «Ευρωπαίος Σκηνοθέτης», «Ευρωπαία Ηθοποιός», «Ευρωπαίος Ηθοποιός», «Ευρωπαίος Σεναριογράφος» και «Ευρωπαϊκό Ντοκιμαντέρ» θα δημοσιευτούν στις 5 Νοεμβρίου 2024. Στη συνέχεια, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ψηφίσουν για τον νικητή, ο οποίος θα ανακοινωθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2024 στη Λουκέρνη.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου επιδιώκει να υποστηρίξει και να συνδέσει τα 5.000 μέλη της, γιορτάζοντας και προωθώντας το έργο τους. Σκοπός της είναι να μοιράζεται γνώσεις και να εκπαιδεύει το κοινό όλων των ηλικιών για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Τοποθετώντας τον εαυτό της ως κορυφαία οργάνωση και διευκολύνοντας κρίσιμες συζητήσεις μέσα στη βιομηχανία. Η Ακαδημία προσπαθεί να ενώσει όλους όσοι αγαπούν τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, κορυφώνοντας κάθε χρόνο τον Μήνα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, περιλαμβάνοντας την ευρωπαϊκή κινηματογραφική κληρονομιά στο χαρτοφυλάκιό της και επεκτείνοντας την εστίασή της στο νεανικό κοινό μέσω της Ευρωπαϊκής Λέσχης Κινηματογράφου.

Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου: Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Κινουμένων Σχεδίων»

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ