Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Θ. Γλαβίνας: «Το αντίπαλον δέος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία από τη Δευτέρα θα είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ»

Καλεσμένος των δημοσιογράφων Γιώργου Σιαδήμα και Στέλλας Παπαμιχαήλ στην εκπομπή News Room της ERT News ήταν σήμερα το πρωί ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Αρχικά, χαρακτήρισε, ως δεδομένο ότι «την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί. Οι συναντήσεις που διεξάγονται σε πολύ καλό κλίμα αυτές τις μέρες αλλά και οι δηλώσεις που έγιναν από όσους και όσες δεν πέρασαν στον β’ γύρο ομνύουν στην ενότητα, στην ανάγκη του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει, με κοινό στόχο να υπάρξει απάντηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τα προβλήματα των πολιτών. Και αυτό το εκφράζουν όλες και όλοι οι υποψήφιοι».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξήρε τον αγώνα όλων των υποψηφίων, κάνοντας λόγο για «στελέχη τα οποία απέδειξαν με τη δυναμική των θέσεων που ανέπτυξαν, ότι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή και μπορούν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν. Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει μεγάλο και θα διεκδικήσει έναν άλλο δρόμο για τη χώρα μόνο αν υπάρχει ενότητα και αν όλοι συντεταγμένα συγκλίνουμε στον κοινό στόχο, με κοινή αφετηρία. Να ενωθούμε και εργαστούμε όλοι μαζί. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τις έχουμε οικοδομήσει. Η ενότητα και η κοινή πορεία δεν πέφτει από τον ουρανό. Καλλιεργείται και το πετύχαμε όλοι μας με τη στάση μας κατά την προεκλογική περίοδο».

Ερωτηθείς για το αν στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ έχουν θέση στην παράταξη την επόμενη ημέρα, ο κ. Γλαβίνας ξεκαθάρισε: «στελέχη τα οποία μπορούν να βρουν κοινά σημεία με το ΠΑΣΟΚ και δεν επέδειξαν αλαζονεία και τυχοδιωκτισμό όταν το κόμμα κατέρρεε, αλλά αξιοπρέπεια και σεβασμό παρόλο που έκαναν διαφορετικές πολιτικές επιλογές, μπορούν να έχουν θέση. Η πρόσκληση ισχύει καταρχήν για τους ψηφοφόρους. Όχι στα στελέχη εκείνα τα οποία με τη στάση τους απαξιώνουν την ίδια την έννοια της πολιτικής. Και το ξεκαθάρισαν και οι έξι υποψήφιοι αυτό».

Προσέθεσε, παράλληλα, ότι «θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει αμφίπλευρα και προς το κέντρο και στην κεντροαριστερά. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη της κύριας αντιπολίτευσης σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και το αποδεικνύει κάθε μέρα, κάθε ώρα. Το αντίπαλον δέος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία από την Δευτέρα θα είναι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και όλα τα στελέχη του τα οποία αγωνίστηκαν και πέτυχαν σπουδαία πράγματα αυτούς τους 3,5 μήνες.

Το ΠΑΣΟΚ πέρασε πολύ δύσκολα και το ξέρουν όλοι οι άνθρωποί του. Και έφτασε σήμερα να είναι στις Ευρωεκλογές στο 13%, δημοσκοπικά στο 15-17% και σε πολλές εξ αυτών η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία να είναι κάτω από τις δέκα μονάδες μετά από πάρα πολλά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει μία ιδιαίτερη δυναμική, ασχολείται ο κόσμος μαζί του και ήρθαν πάνω από 300.000 να ψηφίσουν, αριθμός καθόλου μικρός σε μία εποχή απαξίωσης της πολιτικής».

Ο Θανάσης Γλαβίνας έπλεξε το εγκώμιο για τις δηλώσεις όλων των υποψηφίων που δεν πέρασαν στον β’ γύρο το βράδυ της Κυριακής, τονίζοντας ότι «πετύχαμε κάτι που δεν είναι αυτονόητο. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κοινό μας σπίτι και ανήκει σε όλους, στα στελέχη και στη βάση μας. Θέλουμε και την Κυριακή να είναι εξίσου επιτυχημένη και σε συμμετοχή και σε ποιότητα η διαδικασία» και συνέχισε αναφέροντας ότι «η ανάγκη ενσωμάτωσης όλων των στελεχών είναι δεδομένη και την έχει θέσει και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης στο τραπέζι. Κανείς δεν αρνείται φυσικά και την ανάγκη να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις. Δεν θα αλλάξουμε όμως τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα. Όχι στις ανέξοδες υποσχέσεις, όχι στα κούφια λόγια. Ναι στη σοβαρότητα, ναι στον ορθό λόγο και σε όσα πέτυχε το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε φτιάξει τις προϋποθέσεις ώστε το ΠΑΣΟΚ να απογειωθεί. Ο διάδρομος είναι έτοιμος και μένει μόνο να κάνουμε το άλμα. Αλλά για να γίνει ο διάδρομος κοπιάσαμε πολύ. Ρίξαμε πολλή δουλειά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σήμερα έτοιμοι».

Όσον αφορά, τέλος, στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θ. Γλαβίνας έκανε λόγο για «σαφές πρόβλημα» και «μία πρωτόγνωρη διχοτόμηση και φαγωμάρα που δεν έχουμε συνηθίσει στα πολιτικά κόμματα και που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποδέχεται με αιχμές την πρόσκληση Πολάκη ο Στ. Κασσελάκης

Χάρης Δούκας: Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει το debate (ανακοίνωση)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ