Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Αταμάν: “Εκπληκτικό το γήπεδο και το όραμα του Γιαννακόπουλου, να ξεχάσουμε την περυσινή σεζόν”

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ την Μπάγερν Μονάχου (10/10, 21:15, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24) και ο Εργκίν Αταμάν μίλησε ενόψει της εντός έδρας πρεμιέρας των πράσινων στην EuroLeague.

Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Άμπα στην πρεμιέρα της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την Μπάγερν (10/10, 21:15, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24). Άπαντες στον οργανισμό των πρασίνων περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την εν λόγω αναμέτρηση, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ και πάνω στο Glass Floor.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε ενόψει του αγώνα με τους Βαυαρούς στο πρώτο παιχνίδι για φέτος μπροστά στον κόσμο τους και στάθηκε στη νέα όψη του γηπέδου, ενώ χαρακτήρισε εκπληκτικό το όραμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του οργανισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

Για τον αγώνα με την Μπάγερν: “Η Μπάγερν έδειξε ότι έχει προοπτικές, πιστεύω ότι έχουν ένα πολύ καλό ρόστερ, έχουν πολύ έμπειρους παίκτες όπως ο Βόγκτμαν, ο Νέιπιερ, ο Όμπστ που είναι καλός σουτέρ, ο Μπούκερ, ο Γουάιλερ – Μπαμπ. Έχουν δείξει ότι είναι πολύ ενεργοί κάθε φορά, έχουν 10-11 πολύ έμπειρους παίκτες για τη EuroLeague και έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι με τη Ρεάλ. Αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, είναι το πρώτο παιχνίδι μας στη νέα αρένα μας, θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς”.

Για τις εντυπώσεις του από το γήπεδο: “Είναι εκπληκτικό. Είναι εκπληκτικό το όραμα του Γιαννακόπουλου και του κλαμπ. Οι οπαδοί μας είναι οι κορυφαίοι στο μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη. Τώρα πιστεύω ότι το γήπεδό μας θα είναι πολύ κοντά να είναι το καλύτερο της Ευρώπης. Απλά χρειάζεται μόνο να γίνουν το ίδιο πολυτελή και τα αποδυτήρια. Τότε θα πω ότι είναι το κορυφαίο γήπεδο της Ευρώπης”. (σ.σ. γέλια).

Για τον Γκόρντον Χέρμπερτ: “Είναι ένας μεγάλος προπονητής, είναι έμπειρος. Νομίζω ότι παλιότερα προπονούσε και στην EuroLeague. Είναι πολύ έξυπνος και ευφυής. Έχει δείξει τι μπορεί να κάνει με την εθνική Γερμανίας. Αυτή τη χρονιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν τα πήγε καλά η Γερμανία, αλλά ξέρει πώς να προπονεί και τον σέβομαι πάρα πολύ”.

Για τις απουσίες του Παναθηναϊκού στο ματς με την Μπάγερν: “Ο Παπαπέτρου και ο Γκριγκόνις θα είναι έτοιμοι για τον αγώνα αύριο. Ο Γιούρτσεβεν είχε έναν μικρό τραυματισμό και δεν προπονήθηκε για δύο ημέρες, ωστόσο σήμερα έκανε κανονικά προπόνηση. Αύριο δεν νομίζω να είναι στο 100%, ελπίζω όμως να είναι στο 70-80% και να μην έχουμε άλλες απώλειες μέχρι αύριο. Σίγουρα όμως, θα αγωνιστούμε χωρίς τον Αντετοκούνμπο”.

Για τα στοιχεία που θέλει να βελτιώσει η ομάδα: “Δεν είδα την ομάδα τόσο επιθετική και σκληρή στην άμυνα, όπως ήταν στο τελευταίο κομμάτι πέρυσι στην EuroLeague. Τώρα είναι και πάλι το πρώτο κομμάτι της σεζόν, αμυντικά δεν είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι όσο πρέπει, επιθετικά έχουμε κάποιους νέους παίκτες, τον Λορέντζο, τον Τσέντι, τον Γιούρτσεβεν και είναι σημαντικοί για εμάς. Για αυτό το λόγο δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος από την εικόνα μας μέχρι τώρα. Ακόμα και στο πρωτάθλημα, ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά σε ένα μέρος του αγώνα κάναμε πολλά λάθη.

Αύριο έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, είναι ένα νέο ξεκίνημα στην EuroLeague. Είναι μια νέα χρονιά, είμαστε περήφανοι για την προηγούμενη σεζόν, αλλά τώρα είναι μια νέα σεζόν. Οι φίλαθλοί μας να ξεχάσουν την περυσινή χρονιά και όλοι εμείς θα συγκεντρωθούμε στο “τώρα”, ξεκινώντας από αύριο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Μπάγερν έχει ένα μεγάλο ρόστερ όπως η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα. Θα έρθουν εδώ για να κερδίσουν, για να παίξουν το μπάσκετ τους και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοίνωσε νέο προπονητή ο Ηρακλής

Παναθηναϊκός AKTOR: Το SPORT24 μέσα στο νέο, ανακαινισμένο ΟΑΚΑ, εντυπωσιακές εικόνες και video από το σπίτι των πράσινων

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ