Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

ΕΦΚΑ: Ζητάνε από συγγενείς ηλικιωμένης που πέθανε το 2009 να τους επιστρέψουν με απόφαση του 2011, επίδομα που έπαιρνε όσο ζούσε

Ζητάνε από συγγενείς ηλικιωμένης που πέθανε το 2009 να τους επιστρέψουν με απόφαση του 2011, επίδομα που έπαιρνε όσο ζούσε. Το ποσόν συνολικά με τους τόκους ανέρχεται σε 20.000 ευρώ!

Τα “τρελά” του ελληνικού δημοσίου που βασανίζουν ανθρώπους ανέδειξε σήμερα η εκπομπή “OPEN Τώρα” με τον Πέτρο Κουσουλού. Η περίπτωση που ανέδειξε η εκπομπή έχει να κάνει με μια γυναίκα όπου η πρωτοβάθμια επιτροπή του ΕΦΚΑ με απόφαση της ενέκρινε τη λήψη επιδόματος αναπηρίας για να έρθει μετά από καιρό η δευτεροβάθμια για να ακυρώσει την απόφαση αυτή μια που έκρινε ότι η γυναίκα δεν δικαιούται το επίδομα αυτό.

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης αυτής είναι ότι γυναίκα λόγω πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετώπιζε από τον σακχαρώδη διαβήτη που έπασχε και είχε μεγάλα προβλήματα με την όραση της αλλά και δεν μπορούσε να περπατήσει η επιτροπή την εξέτασε εντός του ιδιωτικού αυτοκινήτου που την μετέφερε εκεί!

Η 83χρονη Αικατερίνη Ζούζουλα, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2009, ελάμβανε το επίδομα από το 2002 μέχρι το 2004, ωστόσο μετά το θάνατο της η διευθύντρια του ΙΚΑ Βόλου έκανε προσφυγή την δικαίωσε το δικαστήριο το 2011! Ωστόσο το ΙΚΑ δεν κοινοποίησε την απόφαση στους κληρονόμους της ώστε να ασκήσουν τα δικαιώματα τους με τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα. Με αποτέλεσμα το 2020 να λάβουν ειδοποιητήριο να καταβάλουν το ποσόν του 16.196,48 ευρώ για ένα επίδομα που ελάμβανε η μητέρα τους  11 χρόνια μετά το θάνατο της! Ακόμη και σήμερα οι κληρονόμοι της Αικατερίνης Ζούζουλα καλούνται να καταβάλουν το ποσόν των 21.000 ευρώ για ένα επίδομα 6.900 ευρώ που είχε λάβει η κατάκοιτη μητέρα και πεθερά τους!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αστυνομική επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του πρύτανη του ΑΠΘ – Διαδηλωτές του απαγόρευσαν την έξοδο από τη Σχολή (Βίντεο)

ΟΑΣΘ: Λεωφορείο ακινητοποιημένο μετακινήθηκε για άγνωστους λόγους τραυματίζοντας θανάσιμα ηλικιωμένη (φωτο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ