Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας

Στο πλαίσιο της μεθοδικής υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που διασφαλίζουν την ισότητα και την ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον, ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψε σήμερα τη Χάρτα Διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας. Η υπογραφή της πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον Σταύρου Μηλιώνη, πρόεδρο του ΚΕΑΝ που υλοποιεί τη Χάρτα Διαφορετικότητας στην Ελλάδα.

Στόχος της Χάρτας είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Μέσα από την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί την υπόσχεσή του για τη διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, το οποίο σέβεται τη διαφορετικότητα των εργαζομένων, προάγει και ενισχύει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου, καταπολεμά κάθε μορφή διάκρισης και παρέχει την κατάλληλη πληροφόρηση και εκπαίδευση στους εργαζόμενους, αναφορικά με θέματα διαφορετικότητας και ένταξης.

«Ο Δήμος Αθηναίων είναι από τους πρώτους δήμους της Ελλάδας που υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας και αυτή η κίνησή μας έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα. Ουσιαστικό, γιατί ο Δήμος Αθηναίων είναι ένας μεγάλος εργοδότης με περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους/ες και με αυτή την κίνηση, δεσμευόμαστε για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την ισότητα και τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού και αποδοτικού εργασιακού περιβάλλοντος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας και προσέθεσε: «Έχει όμως και συμβολικό χαρακτήρα, γιατί ως ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ελπίζουμε ότι θα δώσουμε το παράδειγμα και θα παρακινήσουμε και άλλους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετέχουν στο Δίκτυο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής της Χάρτας Διαφορετικότητας Ελλάδας Σταύρος Μηλιώνης, τόνισε: «Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή του για την προώθηση ίσων ευκαιριών και την προάσπιση της ισότητας των φύλων στη δημόσια διοίκηση. Είναι μεγάλη χαρά να καλωσορίζουμε τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας μας στην κοινότητα αυτών που εργάζονται για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, όχι μόνο στον εργασιακό τομέα, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία».

Και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη, επισήμανε: «Η διαφορετικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των αρχών και των δράσεων του Δήμου Αθηναίων και η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί βασικό στοιχείο αυτής της φιλοσοφίας. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάμε την επόμενη εβδομάδα ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στον εργασιακό χώρο του Δήμου. Μέχρι τα μέσα του 2025 θα έχουμε εκπαιδεύσει 2.000 αιρετούς και εργαζόμενους/ες, ενώ ταυτόχρονα θα διεξαχθεί εκτενής εκστρατεία ευαισθητοποίησης για αυτά τα κρίσιμα ζητήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη ο μικρός Γιαννάκης: «Είμαι ευτυχισμένος και έτοιμος να εκτελέσω πέναλτι στην Τούμπα»

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του αστικού λεωφορείου που παρέσυρε και σκότωσε την 78χρονη

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ