Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Σκυλακάκης: «Το πράσινο τιμολόγιο θα συνεχίσει να προσφέρεται σε όσους το έχουν επιλέξει»

Διευκρινίσεις σχετικά με το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος και τους καταναλωτές που το έχουν επιλέξει έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά. Όπως εξήγησε, το πράσινο τιμολόγιο δεν καταργείται στο τέλος του χρόνου. Αυτό που καταργείται είναι η υποχρεωτικότητα παροχής του από τους παρόχους.

«Το πράσινο τιμολόγιο θα συνεχίσει να προσφέρεται σε όσους το έχουν επιλέξει. Δεν καταργείται στο τέλος του χρόνου. Καταργείται η υποχρεωτικότητα παροχής από τους παρόχους, από την αρχή που νομοθετήθηκε ήταν για ένα χρόνο αυτή η υποχρεωτικότητα», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Δηλαδή αν έρθει κάποιος νέος πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος μετά από την 01/01 να το προσφέρει ο πάροχος. Κατά τη γνώμη μου θα το προσφέρουν σχεδόν όλοι αλλά δεν είναι νομικά υποχρεωμένος γιατί η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν μας επιτρέπει εις το διηνεκές να έχουμε υποχρεωτικότητες στην τιμολόγηση. Αυτό δεν ισχύει για αυτούς που ήδη έχουν πράσινο τιμολόγιο, ισχύει μόνο για τους καινούργιους», διευκρίνισε στη συνέχεια.

Όπως έγραψε σε χθεσινό της ρεπορτάζ η «Η», όλοι οι παλαιοί πελάτες, δηλαδή όσοι σήμερα έχουν ενταχθεί στα πράσινα τιμολόγια – και οι περισσότεροι χωρίς να δηλώσουν την σχετική πρόθεση αλλά από αδράνεια – θα παραμείνουν στο «πράσινο περιβάλλον» χωρίς ριζικές αλλαγές, ενώ εξετάζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η τυχόν ρύθμιση η οποία απαιτείται, ώστε οι πάροχοι να μην μπορούν, χωρίς τη συναίνεση του καταναλωτή, να του αλλάξουν τιμολογιακό περιβάλλον από το 2025.

Για την αλλαγή του νυχτερινού ρεύματος

Αναφορικά με την κατάργηση του νυχτερινού τιμολογίου, ο υπουργός ανέφερε πως «οι χρήστες του νυχτερινού τιμολογίου θα περάσουν στο διζωνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελευσίνα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 43χρονος να αφαιρεί μεταλλικά αντικείμενα από σιδηροδρομικές γραμμές

Κομισιόν: Ομαλά εξελίσσεται η εφαρμογή του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ