Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Χαμόγελα έχει φέρει στα πρόσωπα των μαθητών το γεγονός πως ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου θα διαρκέσει 4 ημέρες, με την υποσημείωση ότι οι μαθητές θα πρέπει να δώσουν το παρών στη σχολική γιορτή της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου.

Η επόμενη αργία για τους μαθητές είναι ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου που και αυτή σηματοδοτεί τριήμερη ανάπαυλα καθώς ο εορτασμός στα σχολεία θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Παρότι το τετραήμερο της 28ης και το τριήμερο της 17ης Νοεμβρίου θεωρήθηκε άκρως εϋνοική για τους μαθητές, το ίδιο δεν ισχύει για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Όπως κάθε χρόνο τα σχολεία ολοκληρώνουν τα μαθήματα στις 23 Δεκεμβρίου, ωστόσο η γκρίνια έγκειται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη μέρα πέφτει Δευτέρα, ενώ συνήθως τα μαθήματα διακόπτονται μέρα Πέμπτη ή Παρασκευή.

Όμως όπως ρητά ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι προγραμματισμένο να σταματήσουν τα μαθήματα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και όχι νωρίτερα, πχ. Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Επομένως, οι μαθητές θα πρέπει να πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, εκτός και αν με απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου γίνουν μαθήματα τις πρώτες ώρες και εν συνεχεία πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα πάρτι των τάξεων για να αποχαιρετιστούν οι μαθητές πριν τις γιορτές.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία για την νέα χρονιά στις 8 Ιανουαρίου του 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ