Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Στ. Κασσελάκη στηρίζει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου -Έκδοση σκληρής ανακοίνωσης

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Δωδεκανήσου αναφέρει πως στηρίζει τον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη και συμμετέχει στην προσπάθεια για τις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές συνολικά στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με 2 αρνητικές ψήφους. Η Νομαρχιακή απαιτεί, όπως αναφέρει ένα ανοιχτό και δίκαιο συνέδριο με υποψήφιο και τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.
Μεταξύ άλλων στην αποψινή ανακοίνωση της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Β.Δωδεκανήσου αναφέρει: Οι δημόσιες παρεμβάσεις του Προέδρου του Κόμματός μας, Στέφανου Κασσελάκη, με αποκορύφωμα τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 στο Ενώπιος Ενωπίω, προκαλεί σοκ σε όλους: στο παλιό και σαθρό πολιτικό σύστημα και πολιτικό κατεστημένο, στα οικονομικά συμφέροντα, στους ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών και γενικά μέσων ενημέρωσης, σε όλους όσοι διαπλέκονται με την κάθε μορφή εξουσίας, σε αυτούς που θεωρούν τα κόμματα ιδιοκτησία τους, σε αυτούς που δεν επιθυμούν καμιά αλλαγή λόγω της απόλυτης ιδιοτέλειας τους.
Ο Στέφανος Κασσελάκης, ως ένα πρόσωπο που δεν εξαρτάται από κανέναν, ουσιαστικά έθεσε το θέμα της ριζικής αλλαγής της διακυβέρνησης της χώρας μας με όρους διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας, αγνοώντας τα οργανωμένα και διαπλεκόμενα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που σίγουρα θα τον πολεμούσαν με κάθε αθέμιτο τρόπο. Σύνθημά του, η εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων, στη συμμετοχή και στον έλεγχο.
Στηρίζουμε τον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη και συμμετέχουμε στην προσπάθεια για τις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές συνολικά στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας.
Ας ξεκινήσουμε από το «σπίτι» μας. Λέμε ναι στην παρουσίαση όλων των στοιχείων για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται ότι δεν δεχόμαστε να μας κουνάει το δάχτυλο το κόμμα που χρωστάει μισό δισεκατομμύριο ευρώ και είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν γίνεται στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ να φαίνονται τόσο χαλαροί τη στιγμή που το Κόμμα τους χρωστάει επίσης μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Αυτό να είναι οδηγός και απαίτηση για όλα τα κόμματα. Τέλος η ανοχή και η συγκάλυψη.
Νομενγκλατούρα ιδιοκτησίας
Επίσης γίνεται λόγος για νομενγκλατούρα στο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που εξ οφίτσιο θεωρεί τον εαυτό της κομματικό ιδιοκτήτη και πορεύεται στην ακινησία και στο βόλεμα. Γι’ αυτό και το μένος αυτής της ομάδας, που βλέπει να χάνει την εξουσία της με βάση το πολιτικό σκεπτικό του Προέδρου, ο οποίος δίνει την εξουσία και τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, εκεί δηλαδή που ανήκει. Αυτή η ομάδα δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ Κόμμα των μελών αλλά κόμμα των δήθεν ιδιοκτητών και σοφών της πολιτικής. Οι αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές ενέργειές τους δεν θα περάσουν. Θέλουν δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς και θα βρεθεί ξανά στις ράγες της κυβερνώσας Αριστεράς με Πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη και ιδιοκτήτες τα μέλη και τους φίλους του Κόμματός μας.
Η Ν.Ε. απαιτεί την άρση όλων των αντιδημοκρατικών, αντικαταστατικών και παράνομων αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος και ένα ανοιχτό και δίκαιο συνέδριο με υποψήφιο και τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Πρακτικές σταλινικές στο Κόμμα μας, το Κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς δεν έχουν θέση. Αυτοί που ενεργούν έτσι απαιτείται άμεσα να απομακρυνθούν από το Κόμμα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ