Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Κρίθηκε το αποτέλεσμα, πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ψήφισαν 214.000 εκλογείς

Μεγάλος νικητής του του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών και εκ νέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικρατώντας επί του Χάρη Δούκα, με τη διαφορά να ανέρχεται περί τις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

«Ένα νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα το βράδυ. Σηκώνουμε ξανά περήφανα τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Θα καταφέρουμε νέες νίκες. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, επέστρεψε ως δύναμη προόδου και δύναμη αλλαγής» τα λόγια του προέδρου έξω από την Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζοντας την αποθέωση από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο Χάρης Δούκας τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη, δίνοντάς του συγχαρητήρια. «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει», τα πρώτα του λόγια μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ενωτικό το κλίμα

Η Άννα Διαμαντοπούλου συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη και δήλωσε πως «μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα». Εξέφρασε την πίστη της πως ο πρόεδρος του κόμματος θα «κάνει όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει μεγάλο και κυβερνών».

Ο Παύλος Γερουλανος τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί προσωπικά και τόνισε λίγο αργότερα πως «ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του». Για το αύριο του Κινήματος έδωσε το σύνθημα: «Ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis S.A, Στράτος Φαναράς, αναφερόμενος στο πολιτικό γεγονός της βραδιάς μίλησε (MEGA) για «μια νίκη που δεν δημιουργεί περίοδο χάριτος» για τον Νίκο Ανδρουλάκη εκτιμώντας παράλληλα πως θα «έχει δυνατότητα να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα» που θα οδηγήσει στην προοπτική «δυνατότητας να κυβερνήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ