Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Παρατάσεις τέλος για τις φορολογικές δηλώσεις – Έρχονται ποινές

Παρατάσεις τέλος για τις φορολογικές δηλώσεις, με το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζει ειδικό σχέδιο με αυστηρό χρονικό πλαίσιο υποβολής, ποινές και μπόνους .

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο σχεδιάζει κλιμακωτές εκπτώσεις από 2% έως 4% για τους πολίτες που θα υποβάλουν νωρίτερα τις φορολογικές δηλώσεις και που θα εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος.

Eπίσης σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο του υπουργείου, από το 2025 αναμένεται να καθιερωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων χωρίς τις καθιερωμένες παρατάσεις, αλλά και την επιβολή ποινών στις επιχειρήσεις και τους φορείς που θα καθυστερούν την αποστολή στην ΑΑΔΕ των βεβαιώσεων αποδοχών μισθών και συντάξεων ή άλλων απαραίτητων στοιχείων.

Αναλυτικότερα, με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει, οι  ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα είναι πλέον σταθερές. Την 1η Μαρτίου θα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και θα κλείνει στις 30 Ιουνίου.
Επίσης θα καθιερωθούν ποινές για τυχόν λάθη ή καθυστερήσεις που οφείλονται στον κάθε υπεύθυνο φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πέρα από την έγκαιρη έκδοση όλων των στοιχείων είναι η πλήρης λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ χωρίς τεχνικά προβλήματα.

Μάλιστα με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, θα υπάρχει αυστηρή πρόβλεψη που θα ορίζει ότι εντός του πρώτου διμήνου κάθε έτους θα πρέπει να ολοκληρώνεται η ανάρτηση και η διαβίβαση από τους φορείς στην ΑΑΔΕ, όλων των στοιχείων: βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, δόσεις δανείων, τραπεζικών καρτών και όλων των υπολοίπων δεδομένων που προ-συμπληρώνονται στις φορολογικές δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κιβωτός του Κόσμου: Ενοχή του πατέρα Αντώνιου ζητεί η εισαγγελέας

Ρέθυμνο: Νεκρή 37χρονη μητέρα μέσα στο σπίτι της



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ