Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι απίστευτες ερωτο-απαντήσεις ανάμεσα στην Εισαγγελέα και την Χρ. Τσάκωνα – “Θα είναι πρώτη φορά παγκοσμίως που γίνεται αυτό”

Αν ήταν πιεστικές οι ερωτήσεις που δέχθηκε στην προηγούμενη δικάσιμο από την πρόεδρο του δικαστηρίου η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, σήμερα δέχθηκε ερωτήσεις που οι απαντήσεις της ιατροδικαστού δεν πέρασαν αβρόχοις ποσί τόσο από την πρόεδρο και την εισαγγελέα του δικαστηρίου όσο και την δικηγόρο υποστήριξης της κατηγορίας κ. Αμπάζη μια και κρίθηκαν το λιγότερο μη ικανοποιητικές.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Κουσουλός στον ρεπόρτερ της εκπομπής Νίκο Νικολετάκη που παρακολουθεί την δίκη, ότι αν ήσουν μακρυμάλλης θα έπρεπε να είχες βγει από την αίθουσα και να ήσουν σαν τον Fido Dido με τα μαλλιά καρφάκια ή σαν τον κ. Κατερινόπουλο ανταπάντησε ο δημοσιογράφος.

Οι τελευταίοι διάλογοι μεταξύ της Εισαγγελέως και της κ. Τσάκωνα όπως τις μετέδωσε η ρεπόρτερ Τζένη Μάρκου όση ώρα ήταν σε ζωντανή σύνδεση ο συνάδελφος της με τον Πέτρο Κουσουλό έχουν ως εξής:

Εισαγγελέας: επιμένετε ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν έχει σύμπτωμα;

Μάρτυρας: Ναι θα μπορούσε και χωρίς συμπτώματα εάν ήταν οξεία.

Εισαγγελέας: Θα είναι πρώτη φορά παγκοσμίως που γίνεται αυτό.

Εισαγγελέας: Αιτιολογία ηπατική ανεπάρκεια. Έπρεπε να αναγράφει αιτία. Η ηπατική ανεπάρκεια προκαλείται από κάτι. Αλλιώς ας καταγράφετε ανεξήγητος. Είστε κρατικός ιατροδικαστής. Αυτή είναι η δουλειά σας. Γι’ αυτό πληρώνεστε κυρία μάρτυρα.

Μάρτυρας: Όσον αφορά τον ικτερο η ηπατική ανεπάρκεια μπορεί να είναι και ανικτερική. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ίκτερος. Πρώτα αντιληπτός γίνεται στα μάτια. […] Μπορεί να υπήρχε ικτερο και να μην ήταν ευδιάκριτο.

Εισαγγελέας: Αα τώρα μπορεί και να είχε, αλλά να μην ήταν ευδιάκριτο… Πως γίνεται να είχε κάνει εξετάσεις μια πριν πεθάνει και μάλιστα ΟΛΕΣ τις απαραίτητες εξετάσεις και να μην φάνηκε τίποτα

Μάρτυρας: Από τις 13 (σ.σ ημέρα θανάτου) υπάρχει χρόνος να εκδηλωθεί…

Εισαγγελέας: Να υπήρχε δηλαδή μετά την χημειοθεραπεία;

Μάρτυρας: Ναι

Εισαγγελέας: Μάλιστα… Υποθέτω ότι οι καθηγητές πανεπιστήμια δεν γνωρίζουν…

Μάρτυρας: Δεν είπα ότι δεν γνωρίζουν, αλλά λέω εγώ αλλά οι καθηγητές πανεπιστημίου…

Εισαγγελέας: Ο πατέρας είχε καταθέσει ότι η μητέρα είχε επικοινωνήσει με εσάς και της είπατε ότι «μόνο ο θεός ξέρει από τι πέθανε το παιδί»

Μάρτυρας: Έχουν ακουστεί παρα πολλά. Δεν μίλησα με την μητέρα. Δεν μιλάω ποτε παρά μόνο επικοινώνησε μαζί μου μόνο λίγες ημέρες πριν συλληφθεί να με ρωτήσει για τις εκδορές που είχαν βγει στη δημοσιότητα.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν ζητήσατε τον ιατρικό φάκελο.

Μάρτυρας: Γιατί δεν κάνουμε πραγματογνωμοσύνη, αλλά και να ζητούσα δεν θα άλλαζε κάτι…

Εισαγγελέας: Είχατε λάβει μια παραγγελία απο αστυνομία όπου συντάσσετε αφού συμβουλευτούν από τους ιατρούς. Αναγράφεται ότι ενημερωθήκατε
ότι μέχρι τις 13/9 παρουσίασε βελτίωση της υγείας του. Οι έμποροι γιατροί σας αναφέρουν ότι παρουσιάζει βελτίωση ούτε για λήθαργο, ούτε για δύσπνοια…όπως υποθέσατε. Εσείς δεν οφείλεται να βρείτε τα αιτία θανάτου;

Μάρτυρας: Βρήκα αυτό το εύρημα ένα κατεστραμμένο ήπαρ. Δεν μπορούσα να το αμφισβητήσω..

Εισαγγελέας: Γιατί να αμφισβητήσατε τους γιατρούς; Δεν σας προβλημάτισε το ότι παρουσιάζει βελτίωση;

Μάρτυρας: Όχι δεν μου λέει κάτι αυτό. Και σε άλλες περιπτώσεις λένε για βελτίωση, αλλά έρχονται πεθαμένοι.

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά σε άλλες περιπτώσεις αναγράφουν ότι μπορεί να ήταν σε κώμα, σε λήθαργο εδώ βλέπουμε ότι υπήρξε βελτίωση της υγείας του..

Μάρτυρας: Εξέταζα και για ιατρική αμέλεια. Δεν μπορούσα να βασιστώ στους ιατρούς

Εισαγγελέας: Δεν είστε αρμόδια εσείς να εξετάσετε για ιατρική αμέλεια. Για ιατρική αμέλεια αρμόδιος ήταν ο κύριος Τσαντίρης, ο οποίος μάλιστα απέκλεισε την ηπατική ανεπάρκεια!

Εισαγγελέας: Ποια διάταξη νομοθετική ορίζει στο να μην πάρετε τον ιατρικό φάκελο; Ποια;

Μάρτυρας: για να πάρουμε το ιατρικό φάκελο είναι πραγματογνωμοσύνη. Δεν την κάνουμε εμείς.

Αίτημα να ερευνηθεί το τηλέφωνο της Χ. Τσάκωνα, κατέθεσε η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας

Σε αντίθεση με τα όσα είπε αποκαλύψει ο Μάνος Δασκαλάκης όπως ανέφερε στην εκπομπή “OPEN Τώρα” ο Πέτρος Κουσουλός. ότι δηλαδή ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επικοινωνία με την ιατροδικαστή, η ίδια αρνήθηκε ενόρκως σήμερα ότι είχε ποτέ επικοινωνία μαζί της. Με αποτέλεσμα να επέμβει η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας κ. Αμπάζη και να καταθέσει αίτημα να ερευνηθεί το τηλέφωνο της ακόμη και το σταθερό.

 

Αίτημα να σταλεί η κατάθεσή της στον Ιατρικό Σύλλογο υπέβαλε η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας

Αίτημα να σταλεί η κατάθεση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών υπέβαλε η Εύα Αμπάζη, δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας. Όπως είπε “Επειδή δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτά που λέει η μάρτυρας, αιτούμαστε το σύνολο της κατάθεσης της να σταλεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Πρόεδρος στη Χριστίνα Τσάκωνα: Εσείς που υπάγεστε;

Μάρτυρας: Στο υπουργείο Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OPEN ΤΩΡΑ: Έγκλημα στην Κυψέλη – Τι υποστήριξαν τα δύο αδέρφια στην απολογία τους – Οι ανατριχιαστικές περιγραφές

Δίκη Πισπιρίγκου – Αίτημα να σταλεί η κατάθεση της Χριστίνα Τσάκωνα στον Ιατρικό Σύλλογο υπέβαλε η δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας (Συνεχής ροή)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ