Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Αχρηστευμένοι ανελκυστήρες: Μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε υπουργείο Υποδομών και Δήμους για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα

Τι απαντά το υπουργείο Υποδομών για τους αχρηστευμένους ανελκυστήρες στο «Open Τώρα» με τον Πέτρο Κουσουλό.

Η εκπομπή συνέχιζε την έρευνα της για την πεζογέφυρα του Αλίμου όπου δεν λειτουργούν οι ανελκυστήρες με αποτέλεσμα όχι μόνον να κινδυνεύουν οι πολίτες που περνούν μέσα από την παραλιακή αλλά και να πηγαίνουν χαμένα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Στην προηγούμενη εκπομπή ο δήμαρχος του Αλίμου έλεγε ότι η ευθύνη είναι του υπουργείου με αποτέλεσμα η εκπομπή να συνεχίζει την έρευνα και να ζητήσει πλέον την επίσημη άποψη του υπουργείου Υποδομών. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του υπουργείου την ευθύνη την έχουν οι δήμοι που τους έχει παραδοθεί το έργο. Συγκεκριμένα ανέφερε στον δήμο ανήκει η αρμοδιότητα συντήρηση ή δολιοφθορές όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας των Ανελκυστήρων, ο έχων την αρμοδιότητα του κτιρίου οφείλει να μεριμνά και για την συντήρηση του ανελκυστήρα.

Όμως διαφορετική άποψη είχε ο δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος είπε δεν μπορούν να αναλάβουν τη συντήρηση ενός έργου που δεν λειτουργεί σωστά μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε θα προσφύγει ο ίδιος στο ΕΣΠΑ και θα ζητήσεις να επιστραφούν όλα τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου στην Ευρώπη, διότι το ελληνικό έργο υπογράφει και πληρώνονται έργα ελλαττωματικά και αντί να αναγκάσει τον εργολάβο να αποκαταστήσει τις ατέλειες που υπάρχουν πετάει την ευθύνη αλλού και κάνει πως δεν καταλαβαίνειΣτην εκπομπή επίσης μίλησε και ο δήμαρχος  Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος ο οποίος αναφέρθηκε και εκείνος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις πεζογέφυρες ακόμη και από δολιοφθορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άγιος Νικόλαος: Ανοιχτό «πόλεμο» ξεκινούν οι υγειονομικοί – Συνεχείς κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο

OPEN ΤΩΡΑ!: Κωνσταντοπούλου για βία αστυνομικών «Ο Μπαλάσκας δεν μπορεί να μιλήσει γι αυτό το θέμα, ξεχνάτε τις δηλώσεις του;»

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ