Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Σε «σφυροκόπημα» εξελίχθηκε η εξέταση της ιατροδικαστού Χ. Τσάκωνα από την εισαγγελέα και τη συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η εξέταση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσου και από τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας κ. Αμπάζη και κ. Κατσουράκη.

Η σημερινή ημέρα, περιλάμβανε, από Κινεζική βιβλιογραφία, όπως ανέφερε στην εκπομπή του “OPEN Τώρα” ο Πέτρος Κουσουλός, η οποία τελικά όπως σχολιάστηκε μπορεί να είναι και Γιαπωνέζικη.

Μάλιστα στην εκπομπή μίλησε και ο ιατροδικαστής κ. Γαλεντέρης ο οποίος ανέφερε ότι:

δεν υπάρχει ασυμπτωματική ηπατική ανεπάρκεια και δη θανατηφόρος και φυσικά σε ένα μικρό παιδί το οποίο δεν είναι καμία γνωστή παθολογία στο συγκεκριμένο όργανο, συνεπώς ορθώς υπάρχει αυτός ο προβληματισμός από την εισαγγελέα. Πως είναι δυνατόν να αποτελέσει αιτία θανάτου η ηπατική ανεπάρκεια σε ένα παιδί που και την τελευταία στιγμή ήταν ασυμπτωματικό και ουσιαστικά ήταν καλά στην υγεία του

Η σύνοψη της χθεσινής κατάθεσης της κ. Τσάκωνα και οι αντιφάσεις

Πολύ δύσκολη αποδείχθηκε για την ιατροδικαστή Τσάκωνα η χθεσινή κατάθεση της μια και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις καίριες ερωτήσεις της Προέδρου και της Εισαγγελέως που δεν άφησαν τίποτα από όσα κατέθεσε “αναπάντητο”….

Η ιατροδικαστής αναφερόμενη στο πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα, που κάνει λόγο για δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας  με ασφυκτικό θάνατο,  είπε ότι ξεκίνησε να το διαβάζει αλλά μόλις διαπίστωσε ότι κάνει αναφορά στους θανάτους και των δύο παιδιών σταμάτησε.

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι αιτία θανάτου που κατέγραψε η ιατροδικαστής στην Μαλένα δεν ευσταθεί καθώς η ηπατική ανεπάρκεια προκαλείται από κάτι, είναι δηλαδή δευτεροπαθές…

Εισαγγελέας: Επιμένετε ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν έχει συμπτώματα;

Μάρτυρας: Ναι θα μπορούσε, εάν ήταν οξεία.

Εισαγγελέας: Θα είναι πρώτη φορά παγκοσμίως  που γίνεται αυτό.

Εισαγγελέας: Αιτιολογία ηπατική ανεπάρκεια. Έπρεπε  να αναγράφει αιτία. Η ηπατική ανεπάρκεια προκαλείται από κάτι. Δεν είναι η αιτία. Αλλιώς ας καταγράφετε ανεξήγητος ( θάνατος). Είστε κρατικός ιατροδικαστής. Αυτή είναι η δουλειά σας.  Γι’ αυτό πληρώνεστε κυρία μάρτυρα!

Σε αντίθεση με τα όσα είπε αποκαλύψει ο πατέρας των παιδιών, ότι δηλαδή ότι η κατηγορούμενη είχε επικοινωνία με την ιατροδικαστή, η κύρια Τσάκωνα αρνήθηκε ενόρκως σήμερα ότι είχε ποτέ επικοινωνία μαζί της παρά μόνο μια φορά όταν η μητέρα των παιδιών την κάλεσε για να την ρωτήσει για τις εκδορές στο προσωπάκι της Μαλένας που είχε αποκαλύψει τότε η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ». 

Τα δυο αιτήματα που υπέβαλε η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας

Αίτημα να σταλεί η κατάθεση της Χριστίνας Τσάκωνα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών υπέβαλε η Εύα Αμπάζη, δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας.

«Επειδή δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτά που λέει η μάρτυρας, αιτούμαστε το σύνολο της κατάθεσης της να σταλεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών»

Παράλληλα, η δικηγόρος του πατέρα των παιδιών έκανε αίτημα και για  άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και του σταθερού τηλεφώνου της ιατροδικαστού…

«Επειδή η κυρία μάρτυρας απέκλεισε την οποιαδήποτε επικοινωνία με την κατηγορούμενη ζητάμε άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο σταθερό της οικείας της κυρίας Τσάκωνα, ήτοι για τους δυο τελευταίους μήνες πριν την έκδοση της ιατροδικαστικήςέκθεσης».

Μαρίνας Σερβιτζόγλου – Παιδίατρος-Ογκολόγος

  • Το ήπαρ δεν είχε επηρεαστεί όπως έδειξαν οι απεικονιστικές εξετάσεις, οι υπέρηχοι, οι αιματολογικές εξετάσεις της αλλά και ο υπέρηχος ήταν άριστες.
  • Θέλει μια εικόνα συγκεκριμένη για ηπατική ανεπάρκεια.
  • Θα ήταν ένα ικτερικό παιδί και θα υπήρχαν και εργαστηριακά ευρήματα, αυξημένη χολερυθρίνη, θα ήταν άρρωστο παιδί και δεν θα έτρωγε. Το παιδί δεν ήταν ανορεκτικό.
  • Τρεις ώρες πριν δεν μπορούσες να την πάρεις από τον παιδότοπο.
  • Ήταν μια χαμηλού κινδύνου λευχαιμία με πολύ καλή πρόγνωση.

Μαργαρίτα Καγιά  – Πρώην Διευθύντρια Ογκολογικού Τμήματος

  • Θα ήταν ικτερικό το παιδί εάν έπασχε από ηπατική ανεπάρκεια.
  • Θα ήταν κίτρινο το παιδί. Όχι ωχρό, αλλά κίτρινο.
  • Ποτέ δεν μου έχει τύχει να πεθάνει παιδί από τοξικότητα. Κανένα παιδί από ηπατική ανεπάρκεια.
  • Ήταν το μόνο περιστατικό που έφυγε αγνώστου αιτίας.
  • Εγώ δεν αμφισβητώ το εύρημα αμφισβητώ την συσχέτιση του ευρήματος με τον θάνατο.
  • Δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει ηπατική ανεπάρκεια χωρίς κλινική εικόνα.
  • Θα είχε συμπτώματα. Γιατί με κάποιον τρόπο πεθάνει. Δεν σε σκοτώνει το ίδιο το ήπαρ.
  • Θα είναι πρώτη φορά στον κόσμο που παιδί έφυγε από την ζωή από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς συμπτωματολογία.
  • Ούτε από λευχαιμία πέθανε, ούτε από ηπατική ανεπάρκεια.

Κώνσταντου Κωνσταντίνα – Νοσηλεύτρια               

Όταν μπήκε στο θάλαμο να της αλλάξει τον ορό μια ώρα πριν πεθάνει

  • Η Μαλένα ήταν ξαπλωμένη στο πλάι σκεπασμένη, το κεφαλάκι της γυρισμένο προς το παράθυρο και η μητέρα είχε ξαπλώσει στην πολυθρόνα. Είδα ότι αναπνέει καθώς ανασηκώνονταν η κουβέρτα.

Όταν ήταν την αντίκρισε νεκρή- «Δεν βρισκόταν στην ίδια θέση»

  • Μπαίνοντας στο δωμάτιο παρατήρησα, από την πόρτα κιόλας, ότι η Μαλένα δεν βρισκόταν στην ίδια θέση που την είχα δει όταν είχα μπει να της αλλάξω τον ορό. Ήταν πάλι ξαπλωμένη στα πλάγια, με πλάτη στην πόρτα και πρόσωπο στα παράθυρα, αλλά ήταν ξαπλωμένη χαμηλά στο κρεβάτι και τα πόδια της απείχαν ένα ‘‘τσικ’’ από το να ακουμπήσουν στα κάτω κάγκελα του κρεβατιού. Όταν είχα πάει να αλλάξω τον ορό ήταν ξαπλωμένη στο μαξιλάρι της, στο επάνω μέρος του κρεβατιού. Τα κρεβάτια που έχουμε στα δωμάτια έχουν κάγκελα και στο πάνω και στο κάτω μέρος. Επίσης ήταν ξαπλωμένη στην άκρη του κρεβατιού, προς την πόρτα, ενώ όταν πήγα για τον ορό ήταν στη μέση του κρεβατιού. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ακριβώς εκεί που τελειώνει το κρεβάτι, με κίνδυνο να πέσει.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπομπή OPEN ΤΩΡΑ! «σπάει» το άβατο της σιωπής και δείχνει τις 10 ξένες μαφίες που δρουν στη χώρα μας

Δίκη Πάτρας: Ένταση στην αίθουσα – Το ξέσπασμα του Δασκαλάκη προς την ιατροδικαστή Χρ. Τσάκωνα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ