Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Εντοπίστηκε το άψυχο σώμα πρόσφυγα νότια της Γαύδου – Συνεχίζονται οι έρευνες

Ανασύρθηκε το μεσημέρι από παραπλέον πλοίο η σορός ενός εκ των προσφύγων που αγνοούνται από το πρωί, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι 97 διασωθέντες πρόσφυγες ναυάγησε 21 ν.μ. νότια της Γαύδου.

Η σορός του άτυχου ανθρώπου θα μεταφερθεί από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού στους Καλούς Λιμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο αριθμός των αγνοούμενων είναι ασαφής. Τελευταίες αναφορές από διασωθέντες κάνουν λόγο για δύο ακόμα αγνοούμενους ή πνιγμένους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι από θάλασσα και αέρα έρευνες για εντοπισμό των αγνοουμένων. Οι 97 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί από το πρωί στους Καλούς Λιμένες του δήμου Φαιστού, στα νότια του νομού Ηρακλείου

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για την έγκυο και έναν άνδρα που εμφάνισε συμπτώματα χαμηλού οξυγόνου.

Το απόγευμα αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία από τους Καλούς Λιμένες στο Ηράκλειο. Θα φιλοξενηθούν στις παλαιές εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης από τις λιμενικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Ρέθυμνο το δεύτερο αποτεφρωτήριο της Ελλάδας – Πότε θα λειτουργήσει

Στενό «πρέσινγκ» της ΕΛ.ΑΣ. στο οργανωμένο έγκλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ