Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

ΣΟΚ: Συρμός του προαστιακού μπήκε σε γραμμή του Μετρό – Απολύθηκε ο σταθμάρχης

Νέο περιστατικό ασφαλείας σημειώθηκε στις 9 Οκτωβρίου στον σιδηρόδρομο, όταν συρμός του Προαστιακού μπήκε σε γραμμή του Μετρό στη Δούκισσας Πλακεντίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης επιβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 το περιστατικό που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη 17/10 η Εφημερίδα των Συντακτών.
«Το γεγονός συνέβη» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Τερεζάκης και επισήμανε ότι το περιστατικό έγινε 500 μέτρα πριν ξεκινήσει η σήραγγα.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ τόνισε πως ήταν λάθος του σταθμάρχη, ο οποίος και έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας, ενώ ανέφερε ακόμα ότι ο μηχανοδηγός της Hellenic Train παραβίασε δύο φωτοσήματα, τα οποία του έλεγαν ότι μπαίνει σε γραμμή του Μετρό.
Πάντως, διευκρίνισε ότι θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί και της άλλης πλευράς που αναφέρουν ότι ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει με το Σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.
Ο κ. Τερεζάκης επισήμανε ότι στο περιστατικό λειτούργησαν οι δικλείδες ασφαλείας.
Στο έγγραφο της ομοσπονδίας για ό,τι συνέβη το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου περιγράφεται ότι ο μηχανοδηγός του συρμού του Προαστιακού αντιλήφθηκε ότι τα κλειδιά ήταν στραμμένα σε λάθος πορεία και τον έστελνε στο υπόγειο δίκτυο όπου δεν μπαίνει ο Προαστιακός.
Κατά τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΦΣΥΝ η οποία έφερε στη δημοσιότητα το περιστατικό, ο μηχανοδηγός του συρμού του Προαστιακού  αρχικά προσπάθησε να επικοινωνήσει 2-3 φορές μέσω ασυρμάτου με το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών χωρίς, όμως, να λάβει απάντηση.
Τότε ο ίδιος φέρεται να αποφάσισε να μπει με πολύ μικρή ταχύτητα στην λάθος γραμμή με αποτέλεσμα όταν το τρένο πέρασε έναν αισθητήρα να «χτυπήσει» η τηλεδιοίκηση στο ΣΚΑ και έτσι να αποφευχθεί το ατύχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ