Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ληστής «χτυπούσε» φαρμακεία και καταστήματα…. κοντά στο σπίτι του – Βίντεο ντοκουμέντο

Φαρμακεία, ξενοδοχεία, καταστήματα, ακόμη και πεζούς στα Βόρεια Προάστια είχε βάλει στο στόχαστρό του ο 44χρονος που συνελήφθη το πρωί της 15ης Οκτωβρίου και κατηγορείται για τη διάπραξη 13 ένοπλων ληστειών.

Το τελευταίο δίμηνο ο δράστης είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επιχειρηματιών σε Πεύκη, Μαρούσι και Κηφισιά, καθώς διέπραττε ληστείες με την απειλή όπλου ή μαχαιριού, ενώ δρούσε με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και λάμβανε υψηλά μέτρα προστασίας. Το enikos.gr φέρνει στο φως βίντεο ντοκουμέντα από την δράση του 44χρονου ληστή.

Ακολουθούσε ιδιαίτερη μεθοδολογία, δρώντας τις περισσότερες φορές απογευματινές – βραδινές ώρες. Επιβαίνοντας σε «επιχειρησιακό δίκυκλο», τύπου σκούτερ, προσέγγιζε κατά τις ώρες λειτουργίας τους το κατάστημα ή το φαρμακείο ή το ξενοδοχείο που σκόπευε να διαπράξει ληστεία και κατόπτευε τον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αντιλαμβανόταν ότι εντός των υποψήφιων στόχων του δεν υπήρχαν πελάτες, παρά μόνο οι υπάλληλοι, στάθμευε την επιχειρησιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα είτε μπροστά στην είσοδο, είτε σε κοντινή απόσταση. Σ

τη συνέχεια, εισέβαλε στο χώρο, προσεγγίζοντας τον υπάλληλο του καταστήματος, όπου με την απειλή όπλου ή μαχαιριού που έφερε, είτε εξανάγκαζε τα θύματά του να του παραδώσουν χρήματα, είτε τα αφαιρούσε από τα ταμεία. Στη συνέχεια, επιβιβαζόταν στην μοτοσικλέτα του και τρεπόταν σε φυγή.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ισπανική κυβέρνηση αντίθετη στη δημιουργία κέντρων ασύλου εκτός ΕΕ

Επιδειξίας μπήκε σε λεωφορείο με μαθητές – Τους παρενοχλούσε και μετά γδύθηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ