Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Yπερσυνταγογράφηση – 1.100 γιατρούς διερευνά η ΑΑΔΕ

Σε σκάνδαλο βόμβας «μεγατόνων» εξελίσσεται η υπόθεση της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων, καθώς τα νέα συστήματα της ΗΔΙΚΑ χτύπησαν καμπανάκι για 1.100 γιατρούς, τους οποίους διερευνά η ΑΑΔΕ.

Από 2.500 έως 6.000 συνταγές φαρμάκων φαίνεται ότι είχαν εκδώσει μέσα σε ένα μήνα τουλάχιστον 1.100 γιατροί, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσαν οι συνεργάτες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή.

Οι έλεγχοι από τα νέα βελτιωμένα anti – fraud συστήματα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ θα συνεχιστούν με τη διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων των εν λόγω γιατρών, μέσω της Αρχής.

Μάλιστα, οι μισοί από αυτούς τους γιατρούς είναι παθολόγοι και γενικοί γιατροί, δηλαδή η κρίσιμη ειδικότητα που αναζητά το υπουργείο Υγείας για να στελεχώσει και να ολοκληρώσει τον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Όπως σημειώνει το news247.grΟι γιατροί θα κληθούν τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις από τις επισκέψεις των ασθενών, στους οποίους συνταγογραφήθηκε αυτός ο υπέρογκος αριθμός σκευασμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού που συνταγογράφησε φάρμακα σε 6.000 ασθενείς σε μόλις ένα μήνα, ενώ σε άλλη περίπτωση γιατρός έγραψε 5.500 συνταγές στο ίδιο διάστημα.

Οι δέκα πρώτοι γιατροί στη λίστα, οι περιπτώσεις των οποίων παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη σε συνέντευξη Τύπου, χθες, Τετάρτη καταγράφουν από 2.500 έως 6.000 συνταγές μηνιαίως.

Η ΑΑΔΕ και η οικονομική αστυνομία θα συνεχίσουν τους ελέγχους, ενώ στόχος του υπουργείου είναι όχι μόνο η τιμωρία των υπευθύνων αλλά και η ανάκτηση των δημόσιων πόρων που καταχράστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν έχει πετύχει η απεργία σας» – Ο διάλογος με τους γιατρούς έξω από το υπουργείο Υγείας (Βίντεο)

Το Σάββατο στα Βαλιμίτικα Αιγίου η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου – Η επιθυμία της οικογένειάς της αντί στεφάνων

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ