Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

“Ημέρα Αγάπης” η προσέγγιση του Τραμπ για την εισβολή του 2021 στο Καπιτώλιο

Στην πρόσφατη ομιλία του την περασμένη  Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ , βρέθηκε αντιμέτωπος με σκληρές ερωτήσεις σχετικά με τα λόγια και τις πράξεις του, αλλά συνέχισε να υποστηρίζει ότι δεν έχει πει ποτέ ψέματα ή έκανε κάτι κακό. Στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Τραμπ μίλησε  με χαρακτηριστική περιφρόνηση , σε ένα ακροατήριο το οποίο δεν φάνηκε ενθουσιασμένο με τη στάση  του αυτή.

Ένας  εργάτης οικοδομών και Ρεπουμπλικανός από τη Φλόριντα, ο οποίος δεν προτίυετο να ξαναψηφίσει τον Τραμπ. έδωσε στον πρώην πρόεδρο  την ευκαιρία να «κερδίσει ξανά» την υποστήριξή του, αν μπορούσε να εξηγήσει τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου με την εισβολή στο Καπιτώλιο και της πανδημίας COVID-19.

“Η ενέργειά σας, και ίσως η αδράνειά σας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας και τα τελευταία χρόνια ήταν κάπως ανησυχητικό για εμένα. Αυτό που συνέβη στις 6 Ιανουαρίου και το γεγονός ότι περιμένατε τόσο πολύ να αναλάβετε δράση ενώ οι υποστηρικτές σας επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο είναι ανησυχητικά σημάδια », είπε και πρόσθεσε ότι ανησυχεί επίσης για το πώς το κοινό «παραπλανήθηκε», ότι «θα μπορούσαν να είχαν σωθεί πολλές ακόμη ζωές» κατά τη διάρκεια του COVID-19 αν δεν υπήρχαν οι παλινωδίες του αναφορικά με τον εμβολιασμό,  σημειώνοντας ότι πολλοί από τους πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τραμπ δεν τον υποστηρίζουν πλέον, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Μάικ . Πενς .

Ο Τραμπ, απάντησε ότι «διαφωνούσε εντελώς με αυτό που έκανε [ο Πενς]» και είπε ότι «δεν έγινε απολύτως τίποτα λάθος» από τους υποστηρικτές του στις 6 Ιανουαρίου 2021. ¨Ήταν μια «ημέρα αγάπης», είπε, όπου « κανείς δεν ήταν σκοτώθηκε .”

«Ήρθαν  εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ουάσιγκτον. Δεν ήρθαν εξαιτίας μου, ήρθαν λόγω των εκλογών,  το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες», συνέχισε ο Τραμπ, απεκδυόμενος τον ρόλο του να τους υποκινήσει με ψευδείς ισχυρισμούς για  “κλοπή” των εκλογών του 2020. “Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους κατέβηκαν στο Καπιτώλιο, «ειρηνικά και πατριωτικά», προσθέτοντας ότι «δεν είχαμε όπλα. Οι άλλοι είχαν όπλα, αλλά εμείς δεν είχαμε. Δεν έγινε τίποτα λάθος. Καθόλου. Δεν έγινε τίποτα λάθος.” ήταν η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε άλλο σημείο, ένας παρευρισκόμενος στο κοινό τον ρώτησε για την πολιτική του για την οπλοκατοχή, ο Τραμπ έδωσε μία… περίεργη απάντηση. «Εχουμε την 2η τροπολογία. Το δικαίωμα να κατέχουμε όπλα. Και είμαι σθεναρά υπέρμαχος αυτού. Αν την ξεφορτωθούμε (την τροπολογία) δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε. Πιστεύω ότι πρέπει να επιτρέπονται. Νομίζω ότι χρειάζονται τα όπλα για ασφάλεια, αλλά και για διασκέδαση, για σπορ»

Σε άλλες ερωτήσεις, ο Τραμπ στράφηκε στο να κατακεραυνώσει τους Δημοκρατικούς αντί να ασχοληθεί με το θέμα  που είχε τεθεί. Όταν ρωτήθηκε για το ρόλο του να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να καταψηφίσουν  τη δικομματική νομοθεσία φέτος που θα ενίσχυε την ασφάλεια των συνόρων, ο πρώην πρόεδρος είπε απλώς ότι «μας αρέσουν τα ισχυρά σύνορα» προτού ασκήσει κριτική στους Δημοκρατικούς δημάρχους και κυβερνήτες και στη συνέχεια στραφεί στην εξωτερική πολιτική. Αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει εάν πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι φάρσα ή αν επιμένει στην ίδια  θέση για την άμβλωση.

Όταν οι ερωτήσεις κατέληξαν στους ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε  κατοικίδια στην πόλη Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, ο Τραμπ, αντί να υποχωρήσει, άφησε να εννοηθεί ότι η ιστορία είναι αληθινή και δήλωσε ότι «μετέφερε όσα είχαν αναφερθεί», παρά το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν καταρριφθεί και κατέληξε λέγοντας πως «Και [τρώνε] και άλλα πράγματα, που δεν έπρεπε να τρώνε».

Ν.Β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

«Ο Τραμπ φαίνεται χαμένος». Η περίεργη εμφάνιση στην Φιλαδέλφεια (Video)

ΗΠΑ: Ευθύνες στον Ζελένσκι καταλογίζει ο Τραμπ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ