Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Πατέρας θύμα πρώην ψυχολόγου ΕΛ.ΑΣ.: «Ζω έναν εφιάλτη αποξένωσης από το παιδί μου»

Με τις εξελίξεις πάνω στο θέμα της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και όλων των άλλων που εμπλέκονται στην υπόθεση των ψευδών γνωματεύσεων κακοποίησης παιδιών κυρίως από πατεράδες ασχολήθηκε η εκπομπή “OPEN Τώρα” με τον Πέτρο Κουσουλό.

Υπενθυμίζουμε ότι η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να φιμώσει την εκπομπή και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει εναντίον της εκπομπής. Στο στούντιο φιλοξενήθηκε πατέρας, θύμα της ψυχολόγου, ο οποίος συγκλόνισε με τις περιγραφές του και το δράμα που περνά, την αποξένωση από τα παιδιά του και ότι άλλο έζησε.

Στην εκπομπή επίσης φιλοξενήθηκε και ο πολύ γνωστός Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ο οποίος αναφέρθηκε πάνω στις εμπειρίες που έχει από παρόμοιες περιπτώσεις.

Τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης προκάλεσε η έρευνα της εκπομπής «Ανοιχτές Υποθέσεις», σχετικά με τη δράση της αξιωματικού – ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με τη χορήγηση ψευδών γνωματεύσεων κατά παραγγελία σε δικηγόρους για χρήση σε εκδίκαση υποθέσεων που άπτονται του οικογενειακού δικαίου.

Η εκπομπή “Ανοιχτές Υποθέσεις με τον Πέτρο Κουσουλό” είχε αποκαλύψει τους διαλόγους της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ με δικηγόρους αλλά και με δικαστικούς λειτουργούς, όπου όπως προέκυψε υπήρχε συνεννόηση για την γνωμάτευση της ψυχολόγου αναλόγως με την απαίτηση του εκάστοτε δικηγορικού γραφείου.

Αντί να παρατίθεται η επιστημονική άποψη της ψυχολόγου ακέραιη και αντικειμενική προς το συμφέρον των ανήλικων παιδιών, αντ αυτού η αξιωματικός – ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ χορηγούσε σωρηδόν γνωματεύσεις κατά των πατεράδων στην πλειονότητα, εμφυτεύοντας παράλληλα πλασματικές μνήμες σε ανήλικα από 3 έως και 9 ετών ότι δήθεν έχουν κακοποιηθεί είτε σωματικά, είτε σεξουαλικά από τους πατεράδες. Αυτό είχε διττό αποτέλεσμα. Αφενός οι θιγόμενοι γονείς να αποξενώνονται από τα ανήλικα παιδιά τους, αφετέρου τα ανήλικα παιδιά να μεγαλώνουν καταδικασμένα να ζουν μακριά από τον θιγόμενο πατέρα και άρα να στερούνται το πρότυπο, αλλά και να βιώνουν ως πραγματικότητα την ασέλγεια και την κακοποίηση που η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ εμφύτευσε στις αθώες ψυχούλες τους, δηλητηριάζοντας την παιδική ηλικία τους, επηρεάζοντας ωστόσο και την μετέπειτα ζωή τους.

Για τους λόγους αυτούς η εν λόγω αξιωματικός – ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ τυγχάνει δικαστικών και πειθαρχικών ελέγχων σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ παράλληλα ελέγχονται και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί με τους οποίους υπήρχε επικοινωνία και επαφή.

Η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» υπό το βάρος της νοσηρότητας κατά των ανηλίκων αλλά και των θιγόμενων γονέων που καταδικάστηκαν σε αποξένωση από τα παιδιά τους, αποκάλυψέ τη δράση της ψυχολόγου αλλά και την εμπλοκή δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, προβάλλοντας αδιάσειστα στοιχεία αλλά και ονόματα.

Η Αξιωματικός – Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ ερευνάται επίσης για την πλέον προκλητική της συμπεριφορά κατά της ΕΛ.ΑΣ. Χρησιμοποιούσε την στρογγυλή σφραγίδα της Υπηρεσίας της σε γνωματεύσεις που καθ΄ υπόδειξίν έδινε σε δικηγορικά γραφεία, που δεν ήταν δημόσια έγγραφα αλλά αφορούσαν ιδιωτικές της υποθέσεις για να προσδώσει κύρος και να παραπλανήσει τις δικαστικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ψυχολόγος- αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ διατηρούσε γραφείο ιδιωτικά. Σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο της υπηρεσίας της ωστόσο τοποθετήθηκε στη σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την παροχή της ψυχολογικής στήριξης σε δόκιμους αξιωματικούς της σχολής.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bίντεο από την παράσυρση του πεζού στη Σταυρούπολη – Ο οδηγός της μηχανής εγκατέλειψε τον 27χρονο

Δήμος Κορυδαλλού: Μαθητής σε αμαξίδιο δεν μπορεί να κάνει μάθημα γιατί το Λύκειο δεν έχει αναβατόριο

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ