Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ο Ακροδεξιός Μάρτιν Ζέλνερ συνελήφθη στην Ελβετία παρά την απαγόρευση εισόδου

Ο γνωστός ακροδεξιός Αυστριακός, Μάρτιν Ζέλνερ, συνελήφθη χθες, Σάββατο, αφού πέρασε τα σύνορα από τη Γερμανία προς την Ελβετία, παρά την απαγόρευση εισόδου που του είχε επιβληθεί. Ο 35χρονος, που υποστηρίζει μαζικές απελάσεις μεταναστών, είχε προσκληθεί από την ακροδεξιά οργάνωση Junge Tat για να μιλήσει σε εκδήλωση στη Ζυρίχη.

Η ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία είχε δημοσιεύσει νωρίτερα μέσα στον μήνα απόφαση που απαγόρευε την είσοδο στον Ζέλνερ στα εδάφη της Ελβετίας και του Λιχτενστάιν από τις 10 έως τις 27 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο Ζέλνερ συνελήφθη από τις αρχές στο καντόνι Τούργκαου, κοντά στην πόλη Κρόιτσλινγκεν.

«Λίγο μετά τις 10:30, ένα άτομο ηλικίας 35 ετών προσήχθη από την αστυνομία και μετήχθη για τη συνέχιση της έρευνας», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην αρχή του μήνα, η ελβετική αστυνομία είχε αποκλείσει τη συμμετοχή του Ζέλνερ σε συγκέντρωση της Junge Tat κοντά στη Ζυρίχη τον Μάρτιο και τον είχε απελάσει. Του είχε επίσης απαγορευτεί η είσοδος στη Γερμανία τον ίδιο μήνα, μετά από συγκέντρωση με το ακροδεξιό κόμμα AfD, αλλά η απαγόρευση αυτή ακυρώθηκε από γερμανικό δικαστήριο τον Μάιο.

Ο Ζέλνερ είναι επικεφαλής του «Κινήματος Ταυτότητας», που προωθεί τη θεωρία συνωμοσίας της «Μεγάλης Αντικατάστασης», υποστηρίζοντας πως γίνεται εσκεμμένη προσπάθεια να αντικατασταθούν οι λευκοί Ευρωπαίοι από μη λευκούς μετανάστες.

Παρά τις αντιδράσεις και τις απαγορεύσεις, ο Ζέλνερ συνεχίζει να προτείνει τη μαζική απέλαση όσων δεν έχουν αυστριακή εθνικότητα και ζουν σε «παράλληλες κοινωνίες» που δεν έχουν ενσωματωθεί, ή είναι άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.


ΜΠΑΜ

➤Ακολουθήστε την ΜΠΑΜ στο Instagram.

➤Αγόρασε την εφημερίδα και διαδικτυακά εδώ: https://www.empam.gr/eshop

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ