Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των δασκάλων την Τετάρτη – Τι απαντά η ΔΟΕ

Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία των δασκάλων που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου είχε προσφύγει η κυβέρνηση, δικαίωσε τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών απαγορεύοντας στη ΔΟΕ την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, ενώ για κάθε παράβαση της απόφασης αποφάσισε χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ΜΜΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σπύρος Μαρίνης, ανέφερε, ωστόσο, ότι «η απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών θα διεξαχθεί κανονικά ως έχει ανακοινωθεί», παραπέμποντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου.

Σε δήλωσή της λίγη ώρα πριν από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, η ΔΟΕ είχε αναφέρει: «Η απεργία μαζί με τις πάνω από 50 απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 23 Οκτώβρη 2024, θα γίνει κανονικά!

Ηδη υπάρχει αίτημα επαναπροκήρυξης από την ΑΔΕΔΥ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους/συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να δώσουν βροντερό μήνυμα προς την κυβέρνηση πως ο κλάδος είναι αποφασισμένος να μην εκχωρήσει σπιθαμή από τα κατακτημένα δικαιώματά του. Η απόπειρα φίμωσης της φωνής των εκπαιδευτικών, των δασκάλων του λαού δεν θα περάσει!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικά στο OPEN Τώρα – Ειρ. Μουρτζούκου: «Δεν ισχύει το ότι πέταξα το παιδί μου στο κρεβάτι, έτσι έγραψαν…»

«Διάλεξε να πάει να πηδήξει», λέει ο πατέρας του 13χρονου που σκοτώθηκε στο Ναύπλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ