Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι

«Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και το αίσθημα αυτό ενδυναμώνει την κρίση στους θεσμούς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση περνάει κάτω από το πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Η εμμονή στο λάθος κοστίζει σε φυσικό περιβάλλον και περιουσίες. Κινείστε εμμονικά στο ίδιο λάθος, περιμένοντας αλλαγή στο αποτέλεσμα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Μέσα σε 8 χρόνια έχει καεί συνολικά το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις» σημείωσε.

«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και εμείς τα λέμε από το 2006. Η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε κλιματικό νόμο. Εμείς ως κόμμα έχουμε μία συνέπεια ως προς την κλιματική κρίση» ανέφερε.

«Χρειάζεται βελτιωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας και πρόληψης. Η μεταρρύθμιση της πολιτικής προστασίας συνιστά ματαιωμένη εξαγγελία. Το θέμα είναι εάν υπάρχει ενιαία συγκεκριμένη πολιτική αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Η απάντηση είναι όχι, παρά το γεγονός όιτι υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το ταμείο Ανάκαμψης» σημείωσε.

«Κυβερνάτε έξι χρόνια με δημοσιονομικές ευελιξίες, χωρίς μνημόνια και με την προίκα του ταμείου ανάκαμψης, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «αδιανόητη και αντιφατική» τη στάση της ΝΔ σχετικά με την τροπολογία για την χρηματοδότηση των Σπαρτιατών.

«Η στάση σας εγείρει ερωτηματικά. Δεν ακούσαμε συγνώμη που δώσατε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα κόμμα με αρχηγό καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση. Δώστε μας ένα λόγο γιατί δώσατε 4 φορές χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα καταδικασμένο και αποκλεισμένο από τον Άρειο Πάγο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Εσείς τορπιλίζετε την συναίνεση. Εμείς ζητάμε συναίνεση για να μην παίρνουν οι εγκληματίες ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε ΙΧ σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά – Έρευνες για εμπρηστική επίθεση

Κατέληξε 28χρονος από το Αγρίνιο – Επί 5 ώρες έψαχναν κρεβάτι ΜΕΘ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ