Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Βουλή: Αιχμηρός ο Μητσοτάκη σε Σαμαρά για τη χειραψία με τον Νίκο Παππά

Σκληροί χαρακτηρισμοί και ιδιαίτερα ανεβασμένοι οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο με τον πρωθυπουργό να προχωρά σε μία κίνηση συμβολισμού, η οποία προκάλεσε «έκρηξη» στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσει όταν πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς έγινε δεκτή από οργισμένα σχόλια από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργό να σπεύδει να τους απαντήσει στη δευτερολογία του.

Αυτό που ωστόσο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση ήταν το τεράστιο «καρφί» προς τον Αντώνη Σαμαρά για τη θερμή χειραψία του με τον Νίκο Παππά στη διάρκεια απονομής των βραβείων επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Δεν θα χαριεντιστώ με τον 13-0»

Δηλητηριώδεις βέλη με στόχο τον Αντώνη Σαμαρά εξακόντισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξηγώντας, κατά τη δευτερολογία του, τους λόγους αποχώρησής του από την ομιλία του Νίκου Παππά, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είμαι σαφής. Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο. Προστατεύω το πολίτευμα, δε θα χαριεντιστώ ούτε θα συνδιαλλαγώ μαζί του», όπως ανέφερε, καρφώνοντας τον πρώην πρωθυπουργό.

Όπως ξεκαθάρισε πάντως, αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει εφεξής, λέγοντας πως «όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρει αρχηγό και κομματισμό, θα είμαι εδώ να κάνουμε συζήτηση. Μην απορήσετε εάν αποχωρήσω ξανά, αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμένα Βούρλα: 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης, «Δεν τη σκότωσα εγώ»

Ο «playboy» ληστής του Π. Καλλίτση και το «αλισβερίσι» των ναρκωτικών στην Πάτρα

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ