Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Πρόεδρος ΙΝΚΑ για ακρίβεια: «Να σταματήσει να λέει ψέματα η κυβέρνηση»

Τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη μείωση τιμών σε… 123 κωδικούς 23 προϊόντων σε σύνολο 25.000 κωδικών ως μέτρο αναχαίτισης της ακρίβειας που κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών., αποδόμησε  ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης.

«Να σταματήσει να λέει ψέματα η κυβέρνηση. Ο κ. Θεοδωρικάκος είναι πολύ καλός επικοινωνιολόγος αλλά έλεος» τόνισε μιλώντας στο Action 24 ο κ. Λεχουρίτη, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν συνολικά 25.000 κωδικοί προϊόντων και με η μείωση της τιμής σε 123 κωδικούς δεν σώζει την κατάσταση.

«Είναι ένα αφήγημα επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό. Αν δεν παρέμβει η κυβέρνηση στη διαμόρφωση της τιμής από το χωράφι στο ράφι, δεν σημαίνει τίποτα το να πέσει η τιμή σε μια οδοντόπαστα και σε μια οδοντόβουρτσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ότι είναι εφικτή η παρέμβαση στην τιμή από το χωράφι στο ράφι αναφέροντας ότι θα πρέπει να μπει πλαφόν στο ποσοστό κέρδους.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ έφερε ως παράδειγμα ένα προιόν που πωλείται από τον παραγωγό προς 50 λεπτά να μην μπορεί να πωλείται στο ράφι πάνω από 1,5 ευρώ, σημειώνοντας ότι θα πρόκειται για αύξηση 300%, την οποία θα μπορούσε να βάλει ως ανώτατο πλαφόν το υπουργείο Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χάθηκαν» 160 τόνοι πετρελαίου από το δήμο Πειραιά

Η αιχμηρή απάντηση Μητσοτάκη στις φωνές Κωνσταντοπούλου



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ