Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Π. Χρηστίδης: Άμεση πρόσληψη με 12μηνη εργασία των 2.500 εποχικών πυροσβεστών

Την επιτακτική ανάγκη να προσληφθούν με 12μηνη εργασία οι 2.500 εποχικοί πυροσβέστες, άνθρωποι πρώτης γραμμής, που σε λίγες μέρες λήγει οριστικά η σύμβασή τους, τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο βραδινό μαγκαζίνο του ΣΚΑΙ 100,3 με τον Βασίλη Κουφόπουλο.

«Δυόμισι χιλιάδες έμπειροι, εκπαιδευμένοι άνθρωποι που τους φωτογραφίζουν και τους καταγράφουν οι τηλεοράσεις κάθε καλοκαίρι εν ώρα καθήκοντος, δεν θα μπορούν του χρόνου να πάνε στη δουλειά τους με βάση τις ρυθμίσεις τις οποίες φέρνει η ΝΔ γιατί δεν αλλάζει τα ηλικιακά όρια. Μιλάμε ότι μένουν εκτός άνθρωποι 35, 36 και 37 ετών. Αυτό σημαίνει ότι όλη αυτή η εμπειρία, που έχει αποκτηθεί στο πεδίο, πηγαίνει στα σκουπίδια για να έρθουν ενδεχομένως άλλοι, οι οποίοι θα πρέπει να μάθουν τη δουλειά από την αρχή».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στον νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2011, ο οποίος έδινε τη δυνατότητα σε περίπου 4.000 εποχικούς πυροσβέστες να μετατραπούν σε «πενταετούς υποχρέωσης», πρόταση την οποία έχει καταθέσει το κόμμα επανειλημμένως προς την κυβέρνηση της ΝΔ και παλαιότερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αντιμετωπίσει τρέχοντα ζητήματα.

«Έχουμε ήδη 4.000 κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα, τα οποία μπορούν κάλλιστα να καλύψουν οι εποχικοί. Πολλές φορές μάλιστα δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται. Υπάρχουν μελέτες οι οποίες κυκλοφορούν σε όλο τον πλανήτη που δείχνουν την επικινδυνότητα την οποία έχουν οι άνθρωποι αυτοί, το προσδόκιμο ζωής τους, τις πιθανές ασθένειες τις οποίες θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους και παρ’ όλα αυτά δεν έχουν μέχρι στιγμής βαρέα ανθυγιεινά», πρόσθεσε.

Εξήρε, τέλος, το συνολικό έργο των πυροσβεστών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το πρόσωπο του πυροσβέστη, είναι ένα πρόσωπο το οποίο χαίρει απόλυτης αξιοπιστίας από την ελληνική κοινωνία και πρέπει η κυβέρνηση να του αποδώσει αυτά τα οποία του αξίζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Απάντηση Σαμαρά στις «αιχμές» Μητσοτάκη για τη χειραψία με Παππά: Τον χαιρέτησε γιατί έτυχε να καθίσει δίπλα του

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ