Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Εφορία: Από «κόσκινο» οι «χρυσές» αναρτήσεις των Influencers – Ποιοι θα πάρουν επιπλέον χρήματα πριν από τα Χριστούγεννα

«Σαφάρι» ελέγχων έχουν ξεκινήσει οι φορολογικές αρχές, για τους influencers σε Facebook, Instagram και TikTok, με όπλο ένα μυστικό αλγόριθμο. Ο αλγόριθμος, όταν βγαίνουν αναρτήσεις που κοινοποιούνται σε λογαριασμούς εταιρειών, τα λεγόμενα tags, βγάζει απευθείας στην κορυφή της λίστας τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη της διαδικτυακής επιχείρησης, τον influencer, για έλεγχο.

Στην ίδια λίστα βρίσκονται και αυτοί οι οποίοι διάγουν έναν πολυτελή βίο, ο οποίος δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία.

Αν μπεις στο μάτι της ΑΑΔΕ, εφόσον κάνεις αυτή τη δουλειά και δεν έχεις παραστατικά, να ξέρεις ότι θα υπάρχει πρόσβαση και σε τραπεζικούς λογαριασμούς αυτομάτως και στα εισοδήματα και στα πόθεν έσχες όχι μόνο του τρέχοντος έτους, αλλά η έρευνα μπορεί να πάει και σε βάθος χρόνου.

Χριστουγεννιάτικο bonus

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση με τα χρήματα τα οποία αντλήθηκαν από την φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια, που είναι 243 εκατομμύρια, και οι δικαιούχοι ευάλωτοι συμπολίτες μας είναι περίπου 1,9 εκατομμύρια.

Μεταξύ αυτών είναι 670.000 συνταξιούχοι που δεν θα δουν αύξηση με την σύνταξη του Ιανουαρίου, κι έχουν σύνταξη έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ.

Αυτοί που δεν θα δουν την αύξηση στη σύνταξη, θα πάρουν αυτή την έκτακτη ενίσχυση πριν από τα Χριστούγεννα.

Όσοι έχουν σύνταξη έως 700 ευρώ θα δουν μια ενίσχυση της τάξης των 200 ευρώ. Όσοι έχουν έως 1.100 ευρώ σύνταξη θα πάρουν επίδομα 150 ευρώ, και όσοι έχουν μεγαλύτερη σύνταξη, έως 1600 ευρώ θα πάρουν επίδομα 100 ευρώ.
Οι 767.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα πάρουν μία επιπλέον δόση στο επίδομα παιδιού, πριν από τα Χριστούγεννα.
Οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ θα πάρουν συν 200 ευρώ επιπλέον τον Δεκέμβριο.
Οι 220.000 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ θα πάρουν από 200 ευρώ επιπλέον το συγκεκριμένο μήνα.
Οι 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πάρουν επιπλέον 200 ευρώ.
Οι 205.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πάρουν επιπλέον το 50% του μηνιαίου επιδόματος τους.



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ